Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 21:18

Δικαιώθηκαν οι... λαϊκιστές και οι... κινδυνολόγοι

Γράφτηκε από τον

Δικαιώθηκαν οι... λαϊκιστές και οι... κινδυνολόγοι

 

Την έντονη αντίδρασή του στο τέλος ταφής απορριμμάτων της ολοκληρωμένης διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, που πληρώνουν οι δήμοι, εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στην προχθεσινή Δημοτική Επιτροπή.

Εκείνο, όμως, που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η ξεκάθαρη αντίθεσή του στο υψηλό ποσοστό του υπολείμματος, που θάβεται κατά τη διαχείριση των απορριμμάτων στη μονάδα της Καλλιρρόης, κόντρα στις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί για ελεγχόμενο, πολύ μικρότερο ποσοστό.

Ο δήμαρχος με τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις του δικαίωσε τους ...λαϊκιστές, τους ...κινδυνολόγους, τους ...οπισθοδρομικούς, τους ...στενόμυαλους που αντιδρούσαν στη ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης και δεν πείθονταν από τις διαβεβαιώσεις των εχόντων την κυβερνητική και ιδιαίτερα την περιφερειακή εξουσία ότι η τιμή της διαχείρισης θα ήταν 69 ευρώ τον τόνο και τίποτα άλλο παραπάνω.

Ηταν εκείνοι οι ...αντιδραστικοί που αμφισβητούσαν τη σύγχρονη μέθοδο της επεξεργασίας των μονάδων στην Περιφέρεια και το μόλις 35% για το υπόλειμμα που θα πήγαινε για ταφή. Και που επέμεναν στα δικά τους πως το κόστος θα είναι υπέρογκο, δυσβάστακτο για τον κόσμο και τους δήμους και θα ξεπερνάει τα 100 ευρώ τον τόνο.

Κι έρχεται τώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας που δεν ταυτίζεται ιδεολογικά και κομματικά μαζί τους, να τους δικαιώσει. Και το κακό είναι ότι τους δικαιώνει η πραγματικότητα.

Το υπόλειμμα των απορριμμάτων που οδηγείται στην ταφή, φθάνει το 74,40%, ποσοστό υπέρογκα μεγάλο που ξεπερνά κατά πολύ τα συμφωνηθέντα (ήταν 35% με 40%!). Και με βάση αυτό το ποσοστό, πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας 25 και 30 ευρώ τον τόνο τέλος ταφής κι ενώ ήδη πληρώνει “στην πόρτα” στη μονάδα της Καλλιρρόης, πάνω από 92 ευρώ τον τόνο.

“Αλλα είχαμε πει”, σημείωσε ο δήμαρχος. Για τα άλλα που είχαν πει και είχαν συμφωνήσει και τα οποία δεν τηρούνται, τι θα γίνει; Ποιος θα πληρώσει την οικονομική και περιβαλλοντική επιβάρυνση των πολιτών και του τόπου; Μπορούν και πως θα εφαρμοστούν αυτά που είχαν συμφωνηθεί;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τι θα γίνει με το Πύργος - Τσακώνα;