Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 15:43

Οι μειοψηφίες… που υπονόμευαν το έργο

Γράφτηκε από τον

Οι μειοψηφίες… που υπονόμευαν το έργο

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Επέμεινε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ότι “με αυτά τα μεγάλα έργα η Καλαμάτα γράφει και πάλι ιστορία” στον τομέα της ύδρευσης. Και αναφέρθηκε στον αγωγό μεταφοράς νερού Φ800 από το Πήδημα στην Καλαμάτα και τη μεγάλη δεξαμενή στον Αγιάννη Καρβούνη.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι “η κατάσταση προφανώς δεν είναι καλή, είναι δύσκολη” και υπενθύμισε πως η στάθμη στις πηγές Πηδήματος είναι πάρα πολύ χαμηλότερη σε σχέση με αντίστοιχες περιόδους παλαιότερων ετών.

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση και αρνητικά σχόλια, ήταν η επίθεση του δημάρχου στις μειοψηφίες της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου (παρατάξεις Κοσμόπουλου και Τζαμουράνη), γιατί υποστήριζαν πως το σημαντικό έργο του αγωγού Φ800 θα χαθεί, δεν θα υλοποιηθεί. Και ο δήμαρχος αφού υπενθύμισε ότι το έργο έπεσε θύμα της ενεργειακής κρίσης και παραδέχθηκε πως κινδύνευσε, δήλωσε με αυτοθαυμασμό ότι κατάφερε να το κρατήσει όρθιο και ζωντανό και δεν ενέδωσε στις παραινέσεις των υπουργείων να μεταφερθεί στο ΕΣΠΑ.

Αλήθεια, τι κακό έκαναν οι μειοψηφίες που σημείωναν τον κίνδυνο να σταματήσει το έργο; Δεν ήταν πραγματικός ο κίνδυνος; Ή μήπως είχαν κυβερνητικές άκρες (στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη) οι παρατάξεις Κοσμόπουλου και Τζαμουράνη και υπονόμευαν το σημαντικό για την Καλαμάτα έργο και την προσπάθεια της δημοτικής αρχής; Με τις επισημάνσεις, την αγωνία και την ανησυχία τους οι μειοψηφίες βοηθούσαν, ενίσχυαν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής στην κυβέρνηση και τα υπουργεία, για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο.

Θα υπενθυμίσω ότι οι παρατάξεις Κοσμόπουλου και Τζαμουράνη ήταν από τις πιο ευγενικές και κυριλάτες, από τις πιο δημιουργικές κι εποικοδομητικές αντιπολιτεύσεις, με κριτική και με προτάσεις, μακριά από στείρα άρνηση και λαϊκισμούς.

Και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό: Το έργο του αγωγού Φ800 έπεσε θύμα της ενεργειακής κρίσης. Με την ενίσχυση της ΔΕΥΑΚ και όλων των ΔΕΥΑ της χώρας για το ενεργειακό κόστος, για την οποία είχαν δοθεί κυβερνητικές δεσμεύσεις, τι έγινε; Γιατί ξεχάστηκε; Μήπως φταίνε οι μειοψηφίες;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024 16:10