Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 21:21

Να κάνουν όλοι τη δουλειά τους για το Πύργος - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον

Να κάνουν όλοι τη δουλειά τους για το Πύργος - Τσακώνα

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Απότομα και με τραγικό τρόπο ξαναμπήκε στη ζωή μας η διεκδίκηση για την δρομολόγηση του εναπομείναντος τμήματος όχι μόνο της Ολυμπίας Οδού, αλλά και του Αδριατικού Διαδρόμου. Από την μαύρη Παρασκευή, όταν έχασαν τη ζωή τους στην Ελαία 4 άτομα, ανάμεσά τους 2 παιδιά, σε καθημερινή βάση υπάρχουν ανακοινώσεις φορέων, που ζητούν την προώθηση του τμήματος Πύργος - Καλό Νερό - Τσάκωνα.
Σε αυτή τη διεκδίκηση σημαίνοντα ρόλο θα πρέπει να έχουν και οι φορείς της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι εκ της θέσεως τους έχουν πιο συχνή και πιο προσιτή επαφή με την κεντρική εξουσία.
Και μάλιστα όχι μεμονωμένα ο κάθε δήμος, αλλά ενιαία ως ένα μέτωπο αποτελούμενο κατά βάση από τους δήμους από τους οποίους διέρχεται ο σημερινός προβληματικός εν πολλοίς άξονας. Οι Δήμοι Οιχαλίας, Τριφυλίας, Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου θα πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους και να αξιώσουν το συντομότερο καθαρές κουβέντες για τις προτεινόμενες μελέτες και τις πραγματικές προοπτικές κατασκευής του πολυσυζητημένου οδικού έργου, το οποίο φυσικά πέρα από την αναβάθμιση της ασφάλειας θα έρθει να συμπληρώσει το παζλ των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας (μαζί με τον ΒΟΑΚ, που επίσης εκκρεμεί).
Η κυβερνητική σιωπή την περασμένη εβδομάδα διά του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα ελπίζουμε να ήταν ένα ατυχές γεγονός και όχι μία στρατηγική επιλογή. Αυτό φυσικά μένει να φανεί στο προσεχές μέλλον, καθώς δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε κάποιον κυβερνητικό παράγοντα να βρεθεί στη Μεσσηνία για να τοποθετηθεί.
Να κάνουν λοιπόν από εδώ και πέρα όλοι τη δουλειά τους. Και οι φορείς να δυναμώσουν το μέτωπο διεκδίκησης, αλλά και η κυβέρνηση να αποδείξει ότι έχει το Πύργος - Καλό Νερό - Τσάκωνα στην ατζέντα με τα έργα, που πρόκειται να μπουν σε… ράγες υλοποίησης τα επόμενα χρόνια.