Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 16:19

Είναι ντροπή να παραμένει επικίνδυνο το Πολυλίμνιο

Γράφτηκε από τον

Είναι ντροπή να παραμένει επικίνδυνο το Πολυλίμνιο

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαραυγής και Καζάρμας με απόφαση της γενικής συνέλευσης δηλώνει “απόλυτα αντίθετος με τη δρομολογημένη εγκατάλειψη του μαγευτικού υδάτινου σχηματισμού Πολυλίμνιο”. Σε ψήφισμά του σημειώνει πως “η εγκατάλειψη είναι διαχρονική, αλλά ειδικά φέτος παίρνει διαστάσεις οριστικής απόσυρσης του ενδιαφέροντος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: Περιφέρεια, δήμο, Δασαρχείο”.

Και αφού αναφέρει διάφορα γεγονότα αδιαφορίας κι εγκατάλειψης, τονίζει: “Τα σημαντικότερα, όμως, όλων είναι: Η απόλυτη έλλειψη συντήρησης των υποδομών μέσα στο Πολυλίμνιο και συγκεκριμένα στα γεφύρια, των οποίων η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη πλέον (σπασμένες σανίδες πατώματος, κατεστραμμένα πλαϊνά στηρίγματα κ.λπ.) και αφετέρου η απουσία κάθε μέτρου ή έργου που αφορά στη διαφυγή των επισκεπτών σε περίπτωση πυρκαγιάς”.

Ο σύλλογος επικρίνει τους εμπλεκόμενους φορείς και απαιτεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση αυτής της τριτοκοσμικής κατάστασης και να προγραμματίσει τις τεχνικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια των επισκεπτών από καταπτώσεις βράχων, όπως προβλέπεται στη μελέτη του καθηγητή Γεωλογίας και προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα.

Τα ζητήματα που επισημαίνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, είναι πολύ σοβαρά. Είναι ντροπή και ανεπίτρεπτο σε έναν τέτοιο μοναδικό χώρο που προβάλλει την περιοχή και τη Μεσσηνία-όπου μια νέα κοπέλα πριν από χρόνια έχασε τη ζωή της- να εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος και να απειλείται η ανθρώπινη ζωή. Είναι προκλητικό να τοποθετούνται ενημερωτικές πινακίδες, που να προειδοποιούν για τους κινδύνους και οι αρμόδιες τοπικές αρχές να αδιαφορούν για τα μέτρα και τις παρεμβάσεις, που θα άρουν την επικινδυνότητα και θα κάνουν πραγματικά ασφαλή τον χώρο.

Όσο Δήμος Μεσσήνης, Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δασική Υπηρεσία αδιαφορούν για την ασφάλεια του χώρου και την προστασία των επισκεπτών, το Πολυλίμνιο πρέπει να κλείσει.

Οι αρμόδιες τοπικές αρχές οφείλουν να υλοποιήσουν όλα όσα απαιτούνται για την ασφάλεια και μετά να παραδώσουν τον ελκυστικό αυτό χώρο στον κόσμο. Είναι αδιανόητο όλα αυτά τα χρόνια να μην έχουν γίνει όλα όσα πρέπει, για να απολαμβάνει ο κόσμος το Πολυλίμνιο χωρίς να κινδυνεύει.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 18:12