Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 19:15

Να χρηματοδοτηθεί, επιτέλους, το αντιπλημμυρικό της Ευριπίδου

Γράφτηκε από τον

Να χρηματοδοτηθεί, επιτέλους, το αντιπλημμυρικό της Ευριπίδου

Του Γιάννη Σινάπη

Η χθεσινή καταιγίδα έστειλε μηνύματα και προειδοποίησε τις αρμόδιες τοπικές αρχές και ιδιαίτερα τον Δήμο Καλαμάτας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει και να αφήνει στην τύχη τους τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα.

Αρκετά σημεία της πόλης παρουσίασαν εικόνες πλημμύρας, με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στις οδούς Φαρών και Ακρίτα. Δρόμοι σημαντικοί για την πόλη με μεγάλη κίνηση. Πλημμύρισαν για μια ακόμα φορά χθες, ιδιαίτερα στα τμήματα προς την Κρήτης (εκεί σημειώθηκε και ζημιά στο οδόστρωμα και παρά την παρέμβαση το σημείο παρέμεινε αποκλεισμένο και τη νύχτα) και προς την Παραλία.

Εικόνα που φωνάζει ότι, επιτέλους, πρέπει να χρηματοδοτηθεί, να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο της Ευριπίδου. Εργο που θα συγκεντρώνει όλα τα νερά της βροχής από ψηλά, από την αρχή της Φαρών και την Παλαιολόγου μέχρι και χαμηλά στην Ακρίτα, στην Παραλία και θα εξαλείψει τις εικόνες πλημμύρας με την πρώτη δυνατή βροχή.

Στις 24 Ιανουαρίου, σε αυτή τη στήλη σημείωνα: “Το έργο αυτό παρότι έχει έτοιμη μελέτη εδώ και χρόνια, δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τα τόσα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Μπορεί να ευθύνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η κυβέρνηση που δεν ακούν το αίτημα του δήμου, όμως, εξίσου μεγάλη είναι και η ευθύνη της δημοτικής αρχής, που καταφέρνει να βρει 17 εκ. ευρώ για αναπλάσεις στο Ανατολικό Κέντρο και πέραν αυτού και δεν μπορεί να βρει 5,5 εκ. για έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο κέντρο και στην Παραλία της πόλης”.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην “Ε”, όπου ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να παραμένουν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Καλαμάτας, παρατήρησε ότι ο φάκελος με τη μελέτη βρίσκεται στα χέρια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος “είναι ενήμερος και ασχολείται προσωπικά με το θέμα, γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμο το έργο”.

Το ζήτημα είναι η μεγάλη κρισιμότητα του έργου να επιβεβαιωθεί στην πράξη: Να χρηματοδοτηθεί, να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο της Ευριπίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ούτε μία νέα σύγχρονη σχολική μονάδα στην Καλαμάτα