Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 14:46

Η προστασία της δημόσιας υγείας πάνω από όλα

Γράφτηκε από τον

Η προστασία της δημόσιας υγείας πάνω από όλα

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

“Το νερό είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση και κατανάλωση” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, απαντώντας στην αναφορά - ρεπορτάζ μας για το πολύ σοβαρό ζήτημα με θολό νερό, ακατάλληλο για κατανάλωση, που έχει εμφανιστεί σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Η επιχείρηση διευκρινίζει ότι “τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκε σε μεμονωμένα και μόνο σημεία του δικτύου φαινόμενο θολότητας του νερού, το οποίο δεν έχει καμία επίπτωση στην καταλληλότητα και ποιότητά του και ως εκ τούτου δεν εμπνέει κανέναν κίνδυνο ανησυχίας”.

Δηλαδή, θέλοντας να μας διαψεύσει για επικοινωνιακούς λόγους, για να μη δημιουργηθούν άσχημες εντυπώσεις και υπάρξει πολιτικό κόστος, η ΔΕΥΑΚ και κατ’ επέκταση η δημοτική αρχή

ενημερώνοντας τους δημότες υποστηρίζει ότι το θολό νερό είναι για κατανάλωση. Συγγνώμη, αλλά ποιος λογικός άνθρωπος θα πιεί το θολό νερό που βγάζει η βρύση του σπιτιού του;

Οι αιρετοί της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είναι λογικοί άνθρωποι και δεν θα έκαναν ψευτοπαλικαριές με το θολό νερό. Όταν λέμε ότι το νερό είναι ακατάλληλο, αναφερόμαστε στο θολό νερό που εμφανίζεται σε μεμονωμένα σημεία του δικτύου. Δεν αναφερόμαστε σε όλο το δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Δεν κινδυνολογούμε και δεν είναι σκοπός μας να πανικοβάλουμε τον κόσμο ή να πλήξουμε πολιτικά τη δημοτική αρχή. Τη δημόσια υγεία, την υγεία των συνδημοτών μας, των οικογενειών και των φίλων μας θέλουμε να προστατεύσουμε.

Κι επειδή πιστεύουμε ότι αυτό θέλει η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, όφειλαν για το φαινόμενο θολότητας του νερού σε μεμονωμένα σημεία του δικτύου να έχουν ενημερώσει τους δημότες και να τους προτρέπουν να έχουν το νου τους για το ενδεχόμενο να βγάζει θολό νερό η βρύση του σπιτιού τους. Όχι να κρύβουν και να αποσιωπούν το πρόβλημα και για επικοινωνιακούς λόγους να υποστηρίζουν πως το θολό νερό είναι πόσιμο κόντρα στην κοινή λογική και με απειλή της δημόσιας υγείας.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης χθες στην εκπομπή “Πρωινό στον Αέρα” στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας υποστήριξε πως είναι αυτονόητο ότι οι δημότες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πίνουν το νερό, όπου είναι θολό. Η προστασία της δημόσιας υγείας πάνω από όλα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 17:04
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πεζοδρομήσεις για την εικόνα και τις εντυπώσεις