Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 13:07

Να ακουστεί η αλήθεια έστω και τώρα για το ΓΠΣ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε ρυθμούς Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου κινείται το τελευταίο διάστημα η Καλαμάτα, με τη Βέργα, τη Μαντίνεια, τον Μπουρνιά και το Ελαιοχώρι να δίνουν το ρυθμό ζητώντας να... αποκατασταθεί η τάξη και να μην απαξιωθούν οι περιουσίες τους. Το θέμα λέγεται ότι προέκυψε από παραλείψεις και αβλεψίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων. Μετά την πρώτη καταιγίδα αντιδράσεων, όταν το θέμα τυχαία έγινε αντιληπτό τις τελευταίες μέρες του 2010 -με τους κατοίκους της Βέργας να στέλνουν το πρώτο μήνυμα ότι δεν αστειεύονται- ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, έδωσε κατά παρέκκλιση των αρμοδιοτήτων του περιθώριο 2 μηνών για να συγκροτηθεί μια τροποποιημένη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για το ΓΠΣ, ώστε να αλλάξει έστω και στο 90' η κατάσταση.
Η προθεσμία των 2 μηνών εκπνέει και το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται την επόμενη Πέμπτη να καταλήξει σε μια εισήγηση, η οποία να συνταιριάζει αφενός τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων κατοίκων που θίγονται και αφετέρου μια ρεαλιστική και ορθολογική λύση, που να συγκεντρώνει βάσιμες πιθανότητες υιοθέτησης από τον κ. Αποστολόπουλο - ο οποίος ή θα την υπογράψει ή θα επιστρέψει συνολικά το ΓΠΣ και... φτου κι απ' την αρχή.
Πραγματικά η υπόθεση απαιτούσε και εξακολουθεί να απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, αφού τα νεύρα όλων των εμπλεκόμενων είναι τεντωμένα. Αυτό όμως που, όπως και να 'χει, θα σώσει στο τέλος την κατάσταση, θα είναι η δημοτική αρχή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τεχνικοί φορείς να πουν όλη την αλήθεια στους κατοίκους. Οχι τόσο για το τι συνέβη και φτάσαμε ως εδώ, αλλά κυρίως για το ποια είναι τα πραγματικά περιθώρια βελτίωσης της ως τώρα κατάστασης - γιατί το “ράδιο αρβύλα” πάει κι έρχεται... με απρόβλεπτες συνέπειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΣΔΙΤ για τα έργα Επιτέλους, λίγη σοβαρότης... »

NEWSLETTER