Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 16:33

Μακάριοι...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιατί δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν η λειτουργία προαστιακών συρμών στο δίκτυο της Πελοποννήσου;
Οι όποιες αντιδράσεις υπήρξαν ήταν τελείως αναιμικές και χωρίς συμμετοχή, πέρα από κάποιους αθεράπευτα ρομαντικούς - όπως χαρακτηρίζονται, άσχετα αν οι προτάσεις τους και τεκμηριωμένες είναι και βάσεις έχουν.
Πού είναι οι καταλήψεις, πού είναι οι... αναρριχήσεις, πού είναι οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές; Πού είναι οι αντιδράσεις των φορέων;
Προφανώς το θέμα... ψόφησε, δεν «πουλάει» πια. Προς πώληση πλέον είναι μόνο οι υποδομές του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο, αλλά και αλλού.
Η αλήθεια είναι -τουλάχιστον όσον αφορά τη Μεσσηνία- ότι οι όποιες μαχητικές και μαζικές διεκδικήσεις μάς τελείωσαν κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80, κάπου 20 χρόνια πίσω.
Εκτοτε όλοι μας -ή έστω η πλειονότητα από εμάς- γίναμε είτε πιο... πολιτισμένοι είτε πιο... βολεμένοι, αραγμένοι ο καθένας στη γωνίτσα του και την όποια βολή του, αδιαφορώντας για οτιδήποτε συνέβαινε στον τόπο μας χωρίς να ακουμπά άμεσα... στον πισινό μας! Ενίοτε, αδιαφορώντας ακόμα κι όταν η... επαφή αυτή γινόταν στενότερη - αρκεί να μη χαλούσε το κουκούλι.
Μέσα από την παθητικότητα αυτή, αφεθήκαμε και φτάσαμε ως εδώ. Πιθανότατα όμως θα υπάρξει και πιο κάτω, λόγω της νοοτροπίας που χρόνια διαμορφώναμε και για χρόνια μάς καλλιεργούσαν, σε έναν φαύλο κύκλο αέναο.

Μακαριότης μακαριοτήτων, τα πάντα μακαριότης...

Βασίλης Μπακόπουλος


NEWSLETTER