Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 17:35

Να ξεκαθαρίσει ότι ο περιφερειακός δεν θα έχει διόδια

Γράφτηκε από τον

Να ξεκαθαρίσει ότι ο περιφερειακός δεν θα έχει διόδια

 

Ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας προχωράει με εντατικούς ρυθμούς και πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του. Ομως, παραμένουν σε εκκρεμότητα σοβαρά ζητήματα, όπως είναι οι παράδρομοι, η πρόσβαση πολιτών στα σπίτια και τις ιδιοκτησίες τους και οι δρόμοι πρόσβασης, εισόδου κι εξόδου στην πόλη.

Ομως, το πιο σημαντικό από όλα, η λειτουργία ή όχι των πλευρικών διοδίων πριν το ΤΕΙ Καλαμάτας, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει. Ισχυρίζονται όλοι ότι στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας δεν θα υπάρχουν διόδια. Ομως, αγνοούν τα πλευρικά διόδια πριν το ΤΕΙ Καλαμάτας, που έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται από την έναρξη του έργου, εδώ και χρόνια. 

Σε επίσκεψη του γ.γ. Υποδομών Γιώργου Δέδε στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, το Μάρτιο, σε ερώτηση της "Ε", σχετικά με τη λειτουργία ή μη πλευρικών διοδίων στο ύψος του "Πράκτικερ", στη Θουρία, ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εργων (ΕΥΔΕ) Γιάννης Καρνέσης δήλωσε ότι «αυτό είναι κάτι που επαφίεται στο "Μορέα" να αποφασίσει, ωστόσο -όπως είπε- εκτιμάται ότι μπορεί και να μην λειτουργήσουν, δεδομένου ότι το εκτιμώμενο κόστος λειτουργίας τους θα είναι μεγαλύτερο από τις εισπράξεις τους. Ο ίδιος ξεκαθάρισε, επίσης, ότι με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, δεν θα υπάρχουν διόδια στον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας».

Αυτή είναι η μόνη επίσημη δήλωση που υπάρχει για τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο. Πολιτική δέσμευση και ξεκάθαρη απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο δεν υπάρχει.

Θα το τονίσουμε ξανά: Ο περιφερειακός θα πρέπει να είναι ανοιχτός, γιατί θα δώσει σημαντική κυκλοφοριακή ανακούφιση στο Ασπρόχωμα και την Αθηνών. Με διόδια το Ασπρόχωμα και η Αθηνών θα παραμείνουν με κίνηση και μποτιλιάρισμα, με κυκλοφοριακές εικόνες προβληματικές, που υποβαθμίζουν την πόλη και την ποιότητα ζωής της. Ο περιφερειακός έχει τις προδιαγραφές να δώσει τη λύση, χωρίς να προκαλείται πρόβλημα σε όσους κινούνται από και προς την Αθήνα. 

 

Τώρα να ξεκαθαρίσει ότι ο περιφερειακός δεν θα έχει διόδια. Αυτή είναι η ιδανική λύση για την Καλαμάτα, για τη Μεσσηνία, για τους ανθρώπους και τους επισκέπτες της.