Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 13:45

Προοδευτικό μέτωπο και αποζημιώσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Προοδευτικό μέτωπο και αποζημιώσεις

Η απάντηση του προέδρου του ΕΛΓΑ σε σχέση με την κριτική που δέχτηκε για την επίσκεψή του στο Δήμο Μεσσήνης, επιβεβαιώνει όλους όσοι υπογράμμισαν ότι είχε μικροπολιτική στόχευση και χαρακτήρα.

Δεν αφορούσε δηλαδή τους αγρότες και την αγωνία τους, αλλά το πώς θα συγκροτήσει ο κ. Κουρεμπές προοδευτικό μέτωπο χρησιμοποιώντας πρόθυμους αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Ο ίδιος ομολογεί στην απάντησή του ότι την κριτική την δέχτηκε γιατί ακριβώς ο στόχος είναι να μην συγκροτηθεί αυτό το «προοδευτικό μέτωπο»!

Σε ό,τι μας αφορά, μεγάλη σκασίλα είχαμε αν θα συγκροτήσει «προοδευτικό μέτωπο» ο Κουρεμπές με τον Τσώνη και τον Δέδε και αν θα τα βρουν στην πορεία με τη Νικολάκου και τον Τατούλη. Αυτό που επισημάναμε είναι ότι ο κάθε Κουρεμπές δεν έχει καμία δουλειά ως πρόεδρος του ΕΛΓΑ να κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια με επικοινωνιακού χαρακτήρα επισκέψεις. Η δουλειά του είναι να ασχολείται με τις αποζημιώσεις των αγροτών και αυτό οφείλει να το κάνει με τυπικό τρόπο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Αν θέλει να πολιτευτεί, όπως ακούγεται, ως υποψήφιος με τον Δέδε στην Πελοπόννησο, έχει κάθε δυνατότητα να το πράξει, αφού όμως παραιτηθεί από την κυβερνητική του θέση. Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ δεν είναι προεκλογική παροχή και χάρη, αλλά υποχρέωση απέναντι στους αγρότες.

Το να κάνει δήθεν σύσκεψη για να πει ποιες είναι οι αρμοδιότητες του οργανισμού, το τι αποζημιώνει και τι όχι και να ρίξει τις ευθύνες για τη δακοκτονία μονομερώς στην Περιφέρεια για να κάνει μικροπολιτική, δικαιώνει ακόμα και τη Νικολάκου! Η Περιφέρεια έχει μερίδιο ευθύνης για τη δακοκτονία, αλλά όχι την αποκλειστική. Στο διά ταύτα: Οι ελαιοπαραγωγοί θα πάρουν αποζημίωση από την κυβέρνηση που υπηρετεί ο κ. Κουρεμπές; Αυτό είναι η ουσία και το ερώτημα που εδώ και καιρό επισημαίνουμε. Οσο οι ελαιοπαραγωγοί δεν αποζημιώνονται, αυτό που θα διογκώνεται θα είναι το μέτωπο της αντίδρασης κατά των Κουρεμπέδων και των συνοδοιπόρων τους. Τα υπόλοιπα των απαντήσεων θα τα βρουν στο λογαριασμό της κάλπης.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 13:25

NEWSLETTER