Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 15:00

Χειρότερα δεν γίνεται

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Χειρότερα δεν γίνεται

Η απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας διεκδικεί το πρώτο βραβείο κωλοτούμπας στα πολιτικά χρονικά της περιοχής. Δεν γλείφουν απλώς εκεί που έφτυναν, το ευχαριστιούνται κιόλας!

Η απόλυτη πολιτική γελοιοποίηση κόμματος αλλά και διαδικασιών. Δεν μπορεί πριν από μερικούς μήνες ο υποψήφιος που στήριζες τις προηγούμενες εκλογές να μην πληροί τις προϋποθέσεις για νέα υποψηφιότητα και στη συνέχεια, αφού τρως... πατσαβούρα απ’ όλους τους υπόλοιπους, να επιστρέφεις και να τον εκθειάζεις. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ακόμα και αυτός δεν δέχεται τη στήριξη, αλλά προσπαθεί να πάρει αποστάσεις γιατί αντιλαμβάνεται ότι η στήριξη μετά από όλα αυτά αποτελεί βαρίδι.

Η υπόθεση αυτή δείχνει πολιτικά δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η πολιτική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, τη στήριξη του οποίου δεν επιθυμεί κανένας υποψήφιος που διεκδικεί με αξιώσεις το Δήμο Καλαμάτας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε κλειστές τις πόρτες των υποψηφίων που έχουν ευρύτερη αποδοχή και αυξημένες πιθανότητες εκλογής. Μια πραγματικότητα που δείχνει ότι κάποιοι θεωρούν πως από το χρίσμα του συγκεκριμένου κόμματος έχουν μόνο να χάσουν και όχι να κερδίσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί το κυβερνητικό κόμμα αφενός βρίσκεται σε πολιτική παρακμή και αφετέρου γιατί δεν διαθέτει στελέχη αλλά και μηχανισμό που σε επίπεδο κοινωνίας να μαζεύουν ψήφους.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι λοιπόν η ποιότητα του στελεχιακού του δυναμικού. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν μειωμένη δύναμη σε επίπεδο κοινωνίας και εμφανή αδυναμία να διαβάσουν τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν το κόμμα τους σε αυτό το φιάσκο. Μοναδική επιδίωξη είναι πλέον με την κομματική σημαία να καταφέρουν να εκλεγούν ένας – δυο για να εξασφαλίσουν παρουσία την επόμενη ημέρα στο Δήμο Καλαμάτας. Η στρατηγική αυτή είναι τόσο εμφανής που προκαλεί ήδη αναταράξεις στο συνδυασμό που έλαβε το χρίσμα, μιας και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν το ρόλο του κομπάρσου. Συμπερασματικά, ακόμα και να ήθελε κάποιος να κάνει χειρότερα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα δεν νομίζουμε να τα κατάφερνε.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 14:10

NEWSLETTER