Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 21:59

Δυστυχώς δεν μπαίνουν διόδια στον λαϊκισμό!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Η κινητοποίηση για το δρόμο Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα προχθές στα σύνορα Αχαΐας - Ηλείας ήταν περισσότερο μία σύναξη πολιτικών προσώπων από τρεις νομούς παρά συγκέντρωση πολιτών.

Αυτό μαρτυρεί η συμμετοχή και η σύνθεση των συγκεντρωμένων. Η επισήμανση αυτή θεωρούμε ότι είναι αναγκαία για να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε κάθε φορά. Το να μαζευτεί ένα ετερόκλητο κομματικό - αυτοδιοικητικό πλήθος τοπικών παραγόντων είναι άλλο πράγμα κι άλλο η συγκέντρωση πολιτών για τη διεκδίκηση ενός έργου.

Ο δρόμος από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα είναι αναμφίβολα ένας δρόμος με πολλά εικονοστάσια. Ο Πύργος είναι μία από τις ελάχιστες πρωτεύουσες νομού της χώρας που δεν συνδέεται με αυτοκινητόδρομο· αυτό και μόνο το γεγονός θα δικαιολογούσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων. Οι πολίτες ζητούν την κατασκευή ενός ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, αλλά δεν συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, γιατί αντιλαμβάνονται το υποκριτικό ενδιαφέρον και τη μικροπολιτική σπέκουλα. Αυτοί που σήμερα κινητοποιούνται, κατά βάση τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια σιωπούσαν. Αυτοί οι οποίοι σήμερα σηκώνουν τα λάβαρα, ήταν απόντες από όσα διαδραματίζονταν σε σχέση με το συγκεκριμένο έργο, γι’ αυτό και οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη, γιατί ξέρουν ότι κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το δρόμο, αλλά για να κάνουν μικροπολιτικό παιχνίδι.

Το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας και του λαϊκισμού αναδείχθηκε από το αίτημα που διατυπώθηκε πολλαπλώς από ομιλητές στη συγκεκριμένη συγκέντρωση για τη μη επιβολή διοδίων στο νέο δρόμο. Ανεξάρτητα από το πώς και το πότε θα κατασκευαστεί ο δρόμος, υπάρχει κανένας που να θεωρεί τον εαυτό του στοιχειωδώς σοβαρό και να υποστηρίζει ότι δεν θα επιβληθούν διόδια, όταν αυτό συμβαίνει σε όλους τους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας; Και όμως δεν ντρέπονται να θέτουν τέτοια αιτήματα, γιατί γνωρίζουν ότι ο λαϊκισμός είναι ανίκητος και κερδίζει αυτός που τον υπηρετεί με συνέπεια.