Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 14:58

Να μάθουμε και να διορθωθούμε

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Να μάθουμε και να διορθωθούμε

 

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας έδειξε τη φετινή τουριστική δυναμική της Καλαμάτας. Η πόλη κυριολεκτικά πνίγηκε από επισκέπτες, δείχνοντας ότι αποτελεί δυναμικό εσωτερικό τουριστικό προορισμό.

Η σταδιακή οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι προφανές ότι θα ευνοήσει προορισμούς όπως η Καλαμάτα. Τα θετικά όμως σταματούν εδώ, γιατί υπήρξε μία σειρά από αρνητικά φαινόμενα, η αντιμετώπιση των οποίων έχει επείγοντα χαρακτήρα αν δεν θέλουμε να χάσουμε ό,τι έχει κερδηθεί.

Το πρώτο πρόβλημα που αναδείχθηκε είναι η λειτουργία του παραλιακού μετώπου και ειδικότερα της Ναυαρίνου. Το κυκλοφοριακό πήξιμο ειδικά την Καθαρή Δευτέρα αποτελεί άλλο ένα καμπανάκι για τη λήψη μέτρων. Εχει πολλές φορές επισημανθεί ότι η άναρχη κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ποδηλάτων στην παραλιακή θα πρέπει να ρυθμιστεί, αν όχι σε μόνιμη βάση τουλάχιστον τις ημέρες και ώρες αιχμής. Η αναμονή μόνιμων λύσεων μέσα από τη μελέτη που συντάσσεται είναι θετική εξέλιξη, αλλά η λήψη προσωρινών μέτρων είναι αναγκαία για την εξομάλυνση της κατάστασης το φετινό καλοκαίρι. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να περιμένουν και η καθυστέρηση έχει κόστος.

Το δεύτερο που αναδείχθηκε, αποτελούσε και αποτελεί τον σημαντικότερο αρνητικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη. Είναι η έλλειψη ετοιμότητας των επιχειρήσεων εστίασης να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες. Τα παράπονα ειδικά για την Καθαρή Δευτέρα ήταν έντονα και θα πρέπει να προβληματίσουν το σύνολο των επιχειρηματιών. Η δυσφορία των καταναλωτών για εξυπηρέτηση και ποιότητα προϊόντων μπορεί να μην αφορά στο σύνολο των επιχειρηματιών, αλλά το αφήγημα δυστυχώς γίνεται συνολικό και έχει επιπτώσεις σε όλους. Ενας επισκέπτης που δεν θα εξυπηρετηθεί σωστά, δεν θα φάει και δεν θα πιει με βάση αυτό που πληρώνει, δεν θα ξανάρθει. Οι δικαιολογίες για αιφνιδιασμό και έλλειψη οργάνωσης επαναλαμβάνονται σε κάθε μεγάλη έξοδο και καταντούν κοροϊδία. Η κακή εξυπηρέτηση θα μπορούσε να «γλυκάνει» με αντίστοιχη τιμολογιακή μείωση, κάτι που… παραλείπεται συστηματικώς. Είναι καιρός να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι δεν μπορεί να στηθεί προορισμός με κακής ποιότητας υπηρεσίες όσο όμορφος και αν είναι, όσο εύκολη και αν είναι η πρόσβαση σε αυτόν.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 14:49

NEWSLETTER