Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 19:09

Με τα μπαλώματα καλύπτεται η γύμνια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με τα μπαλώματα καλύπτεται η γύμνια

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η πλατεία Υπαπαντής και η ευρύτερη περιοχή είναι εδώ και δύο χρόνια ανοικτό εργοτάξιο. Η διάβαση στην περιοχή είναι δύσκολη και επικίνδυνη για ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί από τον μητροπολιτικό ναό της πόλης. Το βράδυ είναι το σκοτεινότερο σημείο της Καλαμάτας. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες που παρκάρουν στην περιοχή για να κατευθυνθούν στα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου, κυκλοφορούν με τους φακούς των κινητών τους κάνοντας σλάλομ σε μπάζα και πλέγματα. Αυτή η τραγική εικόνα αποτυπώνει εδώ και δύο χρόνια την εγκατάλειψη της περιοχής.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας τον αντίκτυπο που έχει στους επισκέπτες η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση σε ένα από τα εμβληματικότερα σημεία της Καλαμάτας. Όταν στοχεύεις να γίνεις τουριστικός προορισμός και τις 4 εποχές του χρόνου, δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα στο σημαντικότερο σημείο της πόλης τη χειμερινή περίοδο. Η περιοχή είναι εγκαταλελειμμένη στην τύχη της. Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της πολιούχου και μπροστά στον κίνδυνο του πολιτικού κόστους, η δημοτική αρχή κινητοποιείται για να συμμαζέψει την κατάσταση προχωρώντας σε αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και μήνες. Αλήθεια γιατί βάζει τώρα προσωρινούς στύλους φωτισμού και δεν το έκανε αυτό απ’ όταν ξεκίνησαν τα έργα, έτσι ώστε να κυκλοφορεί ο κόσμος τουλάχιστον με ασφάλεια; Η αδιαφορία προφανής και αυταπόδεικτη μιας και λύσεις υπήρχαν, αλλά δεν αναζητήθηκαν όσο δεν έφτανε στα αυτιά της δημοτικής αρχής η «βουή του πολιτικού κόστους».

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι η «βουή του κόσμου» θα συμβάλει στο να «μπαλωθεί» η κατάσταση και να εορταστεί η πολιούχος Παναγία Υπαπαντή σε συνθήκες ανεκτές. Το πρόβλημα βέβαια της ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης της πλατείας παραμένει και όλα δείχνουν ότι αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί, και του χρόνου τέτοιο καιρό με προσωρινά μέτρα για το φωτισμό του χώρου και την ασφάλεια των προσκυνητών θα γίνει ο εορτασμός. Δικαιολογίες για την καθυστέρηση στην εκτέλεση έργων μπορεί ο καθένας να βρει, και μάλιστα πολλές. Οι πολιτικοί δεν βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης για να βρίσκουν δικαιολογίες, αλλά για να λύνουν προβλήματα και να ξεπερνούν εμπόδια. Αντιλαμβανόμαστε ότι γινόμαστε δυσάρεστοι, αλλά κάποια πράγματα είναι τόσο κραυγαλέα που από μόνα τους δείχνουν το μέγεθος της αναποτελεσματικότητας. Τα μπαλώματα δεν κάνουν καινούργιο το ρούχο, απλώς δεν φαίνεται η γύμνια.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 20:55

NEWSLETTER