Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 17:58

Υπάρχουν αποκλεισμένοι από τις δημόσιες δομές υγείας;

 Σε χθεσινό δελτίο Τύπου του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Αντωνίας Μπούζα, με θέμα “Στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας στο Διοικητήριο της Π.Ε Μεσσηνίας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Αντωνία Μπούζα υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο της τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και τους συνεχάρη για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν προσφέροντας ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε συνανθρώπους μας, που έχουν αποκλειστεί λόγω της οικονομικής κρίσης ή άλλων αιτιών από τις δημόσιες δομές υγείας. Η κ. Μπούζα εξέφρασε το θαυμασμό της για το έργο του συλλόγου που έχει επιτευχθεί κυρίως μέσω της εθελοντικής δράσης, έχοντας δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όλο και αυξανόμενες ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών”.

Θεμιτό η αντιπεριφερειάρχης να εκφράζει το θαυμασμό της για το έργο του συλλόγου που είναι και ήταν, κυρίως τα προηγούμενα χρόνια, πολύ σημαντικό. Σωτήριο για ανθρώπους που ήταν ανασφάλιστοι και δεν είχαν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και κυρίως στο νοσοκομείο.

Ομως, η κ. αντιπεριφερειάρχης θα πρέπει να γνωρίζει ότι πλέον δεν υπάρχουν συνάνθρωποί μας αποκλεισμένοι από τις δημόσιες δομές υγείας, λόγω της κρίσης. Γιατί αν υπάρχουν αποκλεισμένοι θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να καταγγελθεί ποιες είναι οι δημόσιες δομές και ποιοι οι δημόσιοι λειτουργοί που παρανομούν και κρατούν αποκλεισμένους από το αγαθό της υγείας οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Πέρα από τη βοήθεια στο Σύλλογο Φίλων Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, οι αιρετοί, όσοι ασκούν εξουσία στον τόπο μας, θα πρέπει να γνωρίζουν και να συμβάλουν με τη στάση τους στην παροχή υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες δομές υγείας. Και να προκαλούν με τις ενέργειές τους την αποτελεσματική λειτουργία των δομών ή την καταγγελία και την καταδίκη στις υπηρεσίες και τους λειτουργούς που δεν ανταποκρίνονται στο καθήκον τους.

 

Γιάννης Σινάπης