Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 21:54

Σπατάλη χρόνου και αξιοπιστίας

Γράφτηκε από τον
Σπατάλη χρόνου και αξιοπιστίας

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Άλλη μία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σπαταλήθηκε για να συζητηθεί ένα ζήτημα κεντρικού ενδιαφέροντος με οικονομικές, ιδεολογικές και πολιτικές προεκτάσεις. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι όπως και κάθε πολίτης σε όλα τα καφενεία της επικράτειας προφανώς και μπορούν να έχουν άποψη για το αν πρέπει να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η ΔΕΗ. Το πώς θα χρηματοδοτήσει όμως η ΔΕΗ τις επενδύσεις της και πώς θα παραμείνει ζωντανή στο νέο ενεργειακό περιβάλλον δεν είναι απόφαση των περιφερειακών συμβούλων. Η άποψή τους δεν μπορεί λοιπόν να μονοπωλεί ένα ολόκληρο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακόμα και αν αυτό έχει στις τάξεις του πολλούς πρώην υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι προφανώς και δεν πρόκειται να αλλάξουν περπατησιά λίγο πριν από την οριστική πολιτική τους αποστρατεία.

Οι αποτυχόντες στην κεντρική πολιτική σκηνή μπορεί να αναζήτησαν και να βρήκαν ρόλο στα τοπικά πολιτικά πράγματα, αλλά καλό θα ήταν να περιοριστούν στα τοπικά ζητήματα. Ως πολίτες ή κομματικά στελέχη έχουν βήμα για να εκφράσουν τις απόψεις τους για τη ΔΕΗ και την παγκόσμια ειρήνη. Ας περιοριστούν στους δεκάρικους στα σόσιαλ μίντια και ας χρησιμοποιήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο για έλεγχο και προτάσεις για αυτά που πρέπει να γίνουν στην Πελοπόννησο. Για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα οι διαθέσιμοι πόροι, για το  πώς μπορούν να τρέξουν αποτελεσματικότερα έργα και δράσεις. Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Χρειάζεται γνώση και φρέσκια ματιά, όχι ξεχασμένους στον περασμένο αιώνα που συνεχίζουν να κάνουν πολιτική με τσιτάτα και ιδεολογικές εμμονές.

Η μετατροπή των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων σε αρένες πολιτικής αντιπαράθεσης με κομματική ή μικροπολιτική στόχευση είναι το πλέον εύκολο πράγμα. Η σύνθεση που έχει προκύψει από την απλή αναλογική δίνει αυτή τη δυνατότητα και την ευχέρεια να κάνει ο καθένας το κομμάτι του πουλώντας αγωνιστική αντιπολίτευση, ευαισθησία και ακραίο λαϊκισμό. Η έκδοση ψηφισμάτων και η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί σπατάλη χρόνου και αξιοπιστίας.


NEWSLETTER