Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 09:34

Το τεράστιο στρατόπεδο!

Γράφτηκε από τον
Το τεράστιο στρατόπεδο!

Μια αποστροφή στο λόγο του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας ήταν αρκετή για να ανοίξει ξανά θέμα στρατοπέδου στην Καλαμάτα. Το στρατόπεδο στην Καλαμάτα ανοίγει, κλείνει, μετονομάζεται και ανασυγκροτείται ανάλογα με το ποιος κυβερνά ή καλύτερα με το ποιος είναι υπουργός Αμυνας.

 

 Μια δομή τόσο σημαντική για την άμυνα της χώρας έχει χαρακτήρα ρουσφετιού και παρα- χώρησης από πολιτικούς πατερούληδες. Οι πατερούληδες όταν φεύγουν από την κυβέρνηση το ρουσφέτι κινδυνεύει και μόνο με την επιστροφή τους υπάρχει μέλλον και πρόθεση διατήρησής του.

 Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι τραγικό.

Δείχνει πώς σχεδιάζονται και βέβαια πώς λειτουργούν τα πράγματα στη χώρα. Ο ένας υπουργός ανοίγει στρατόπεδα στην εκλογική του περι- φέρεια, ο άλλος επανιδρύει τη ΜΟΜΑ για να διορίσει μπουλντοζιέρηδες και ο τρίτος ψάχνει δανεικά λεφτά “στας ευρωπαϊκάς αυλάς” για να πληρώσει τα κουβαρνταλίκια του ενός και του άλλου.

Είναι φανερό ότι με αυτές τις λογικές δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για πολύ ακόμα να πορευόμαστε. Οσοι έχουν στοιχειώδη αντίληψη για το πού ακριβώς βρισκόμαστε, ας μαζευτούν και ας τους μαζέψουν. Διαφορετικά το μέλλον μας θα είναι ένα τεράστιο στρατόπεδο.

 

 Γ. Παναγόπουλος


NEWSLETTER