Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 20:07

Ενοχη σιωπή

Γράφτηκε από τον

Δεν γνωρίζουμε αν η ΜΟΜΑ θα κάνει και έργα προστασίας των ακτών, αλλά αν κάνει, καλό θα είναι να ακούει τους μελετητές. Τα έργα υποδομής στο σύγχρονο κόσμο εκτελούνται με βάση τις εντολές των ειδικών οι οποίοι έχουν και την ευθύνη για την όποια αστοχία. Στην Ελλάδα δυστυχώς κυριαρχούν οι εμπειροτέχνες οι οποίοι με μια μπουλντόζα γίνον ται… στρατηγοί.

 

 Ετσι πετάνε στην άκρη τις μελέτες των ειδικών ή χρησιμοποιούν τις μισές σελίδες τους και όποιον πάρει ο… χάρος. Η συνέχεια βέβαια γνωστή. Το έργο έχει «αστοχία», αφού έγινε μισό και μέχρι να βρούμε λεφτά να το ολοκληρώσουμε, καταστρέφεται και έτσι αντί για οικονομία, το πληρώνουμε τελικά δύο φορές. Αυτό φαίνεται πως έγινε και με το έργο στην παραλία της Μικράς Μαντίνειας.

Το καταπληκτικό είναι ότι η μελετήτρια βγήκε και είπε συγκεκριμένα πράγματα καταλο γίζοντας ευθύνες, αλλά οι βαλλόμενοι τηρούν ένοχη σιωπή. Ισως να περιμένουν τη ΜΟΜΑ να μπα ζώσει την παραλία. Για όσους δεν ξέρουν, οι συνταγματάρχες δεν δέχονται αντιρρήσεις, αποφασίζουν και διατάζουν!

 

Γ. Παναγόπουλος