Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 08:42

Παράδειγμα προς αποφυγήν

Γράφτηκε από τον

Η κατασκευή στρογγυλού κόμβου στο δρόμο Καλαμάτας - Μεσσήνης για την προσέγγιση στο αεροδρόμιο δείχνει σε μικρογραφία τις παθογένειες και τις αδυναμίες στην παραγωγή δημόσιων έργων.

 

Από την εποχή του σχεδιασμού του έργου φάνηκε ότι το πράγμα θα εξελιχθεί με προβληματικό τρόπο. Η μελέτη κράτησε μερικά χρόνια -αφού είχε στοιχίσει και τη θυσία ενός αντπεριφερειάρχη - και μετά ξεκίνησε η... βασανιστικά αργή κατασκευή του. Φτάσαμε έτσι στα σημερινά χάλια, για να διασχίσεις έναν δρόμο βασική οδική αρτηρία του νομού, να χρειάζεται να περιμένεις να σου κάνουν κουμάντο με σημαίες! Μάλιστα το μαρτύριο αυτό, που τις ώρες αιχμής μεταφράζεται σε καθυστέρηση αρκετών λεπτών της ώρας, θα κρατήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- καμιά δεκαριά μέρες!

 

Η σύγκριση με την κατασκευή του κόμβου λίγα μέτρα πιο πριν είναι δραματική. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι κατασκευαστικά ο νέος κόμβος έχει ιδιαιτερότητες, δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη διαφορά. Το γιατί... εύκολα μπορεί ο καθένας να το καταλάβει. Οσοι λοιπόν θέλουν να τμηματοποίησουν τα οδικά έργα που έχουν σχεδιαστεί, ας το έχουν αυτό υπόψη τους. Εκτός κι αν θέλουμε να έχουμε μαλλί να ξάνουμε για τα επόμενα 20 χρόνια.