Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 20:54

Στα πανεπιστήμια το πρόβλημα

Γράφτηκε από τον


Οι αλληλοκατηγορίες των υποψηφίων για την ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία και οι αποχωρήσεις ήταν τελικά προάγγελος αυτού που θα ακολουθούσε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το να μπεις τώρα στο ποια ομάδα έχει δίκιο και ποια άδικο και ποιος είναι ο λόγος της τόσο μεγάλης έντασης, δεν νομίζουμε ότι έχει νόημα. Οι διαφορές άλλωστε δεν είναι πολιτικές και ιδεολογικές αλλά καθαρά προσωπικές -εδώ που τα λέμε στο εσωτερικό των κομμάτων σπάνια υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, απλώς οι προσωπικές πολιτικοποιούνται. Η ουσία είναι ότι οι νέοι της Ν.Δ. απέδειξαν ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου μιας και κατάφεραν να ασχολούνται όλοι μαζί τους όταν υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα.

Η ΟΝΝΕΔ δεν είναι βέβαια η μόνη κομματική νεολαία που δείχνει ότι ζει σε παράλληλο σύμπαν. Πριν από λίγο καιρό ήταν ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που δικαιολογούσε τους διορισμούς του σογιού του με επίκληση στο… αντάρτικο παρελθόν του παππού του! Στη νεολαία ΠΑΣΟΚ παλιότερα σε συνέδριο έπεφταν καρέκλες για το ποια ομάδα θα επικρατήσει για να αντιπολιτευτεί ή να συμπολιτευτεί καλύτερα με την ηγεσία του κόμματος. Οι κομματικές νεολαίες έχουν δύναμη και ρόλο στα πανεπιστήμια και για τον έλεγχο του συγκεκριμένου χώρου γίνονται όλα τα… ματς -εντός και εκτός κομμάτων. Εκεί βρίσκονται και οι απαντήσεις του προβλήματος. Αν δοθούν σωστά, θα έχουμε καλύτερα ιδρύματα αλλά και καλύτερα κόμματα.