Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 13:33

Τα τρωκτικά φεύγουν πρώτα από το πλοίο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Το πλοίο της ελληνικής οικονομίας βουλιάζει και τα "ποντίκια" το εγκαταλείπουν παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζουν ποιος ροκάνισε το εμπόρευμα στα αμπάρια. Πρώτοι πηδάνε από το πλοίο οι ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και οι μεγαλοδημοσιογράφοι οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια  στήριξαν με το αζημίωτο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Φεύγουν δηλαδή οι άνθρωποι που έχασαν την είδηση της χρεοκοπίας της Ελλάδας επειδή ήταν απασχολημένοι με το ροκάνισμα του δημόσιου χρήματος που εισέπρατταν από τις κρατικές διαφημίσεις. Το Νοέμβριο του 2008 έγραφα σε αυτή τη στήλη: "Ενώ ολόκληρη η οικουμένη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, στα τηλεοπτικά παράθυρα της Ελλάδας παρελαύνουν χορεύτριες, παπάδες, νομάρχες - τραγουδιστές, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και... δημοσιογραφικοί αστέρες που αναλύουν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ενώ στην οικουμένη αγωνιούν για την επόμενη μέρα και τις χαμένες θέσεις εργασίας, στα τηλεοπτικά παράθυρα ανησυχούν για το επόμενο θύμα του καλόγερου Εφραίμ και το χαμένο βίντεο της χορεύτριας Αζελ. Την ίδια ώρα οι κυβερνήτες  μιλούν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη βοήθεια προς τις τράπεζες με τόση σιγουριά όση ο δόλιος τηλεθεατής έχει να δει από τότε που είδε για τελευταία φορά την ταινία "Ο Τιτανικός". Σύμφωνα με την τηλεοπτική πραγματικότητα  η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, με φτωχές τράπεζες και μεγάλα μοναστήρια. Στα τηλεοπτικά παράθυρα δεν "χωρούν" φτώχεια, ανεργία, απλήρωτοι λογαριασμοί, άθλιοι δρόμοι, καταστροφή του περιβάλλοντος και η αγωνία του μέσου πολίτη για το αύριο. Στα "στούντιο" του Κολωνακίου πολιτικοί και δημοσιογράφοι γράφουν το σενάριο της τηλεοπτικής ελληνικής πραγματικότητας".

Τι συζητούσαν το Νοέμβριο του 2008 ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, ο Τράγκας και ο Χατζηνικολάου; Για τον Εφραίμ και το πότε θα γίνουν εκλογές. Δεν είχαν πάρει χαμπάρι το παγόβουνο; Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι δεν ήξεραν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και ότι δεν τους είχε μιλήσει κανένας για τις μαύρες μέρες που έρχονται. Θεωρώ αδιανόητο να "βλέπω" εγώ την κρίση και να μην τη "βλέπουν" οι μεγαλοδημοσιογράφοι που συναναστρέφονται καθημερινά με ισχυρούς παράγοντες της οικονομίας. Απλώς έκρυψαν από τους πολίτες την αλήθεια στηρίζοντας το πολιτικό σύστημα που τους ανέδειξε και τους καθιέρωσε. Στήριξαν το σύστημα που έδινε μέσω δανείων και χρηματιστηρίου  δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι δεν αξίζουν μια… δεκάρα. Στήριξαν το σύστημα που λήστευε τους φορολογούμενους και έδινε χρήματα στους ιδιοκτήτες απίθανων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τώρα λοιπόν που το σύστημα καταρρέει τα τρωκτικά κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν το τομάρι τους και το καθεστώς που υπηρέτησαν με τόση αφοσίωση. Θεωρώ πλέον πως κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να διατηρηθεί το καθεστώς που υπηρέτησαν.

Εξηγώ: Δεν πιστεύω στις θεωρίες συνωμοσίας. Ούτε πιστεύω ότι υπάρχει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας με στόχο να σωθούν τα "σαπάκια" που μας παρουσίαζαν ως μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι η κυβέρνηση είναι τόσο ανίκανη ώστε να μην μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες και να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται. Δεν μπορώ επίσης να  πιστέψω  ότι οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  είναι τόσο ανίκανοι που δεν μπορούν να δουν αυτή την αλήθεια. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ξέρουν ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα παραμείνουν πρώτοι στο χωριό ενώ αν σωθεί θα γίνουν τελευταίοι στην πόλη της Ευρώπης. Για αυτό γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κοινωνία και υπερασπίζονται με μέγα πάθος τα συμφέροντα του καθεστώτος. Υπερασπίζονται με πάθος τις παλιές καλές ημέρες ξεχνώντας ότι παντού κυβερνούσε το ρουσφέτι. Υπερασπίζονται το "δημόσιο" χαρακτήρα των υπηρεσιών ξεχνώντας ότι παντού χρειαζόταν να πληρώσεις από την τσέπη σου για να τις απολαύσεις. Υπερασπίζονται το καθεστώς και ξεχνούν  όσους δούλευαν νυχθημερόν με τρεις και εξήντα για να περνούν καλά  οι  καθεστωτικοί.

Το Νοέμβριο του 2008 έγραφα: "Μένεις σπίτι και ανοίγεις την.... τηλεόραση. Στα... παράθυρα παρελαύνουν ο καλόγερος, ο Ζορό και η χορεύτρια. Πρωταγωνιστές του θιάσου της παρακμής. Σε ένα έργο σκηνοθετημένο από τους θαμώνες του ... Κολωνακίου. Για θεατές που ζουν με... δανεικά και δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό. Η παράσταση συνεχίζεται…".

Σήμερα οι σκηνοθέτες του χθες πηδούν από το πλοίο στη βάρκα για να βγουν πρώτοι στο λιμάνι.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 12:46