Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 13:34

Οι τοπικοί κοτζαμπάσηδες θέλουν οθωμανικό σαρίκι

Γράφτηκε από τον

 

"Το δίλημμα για την Ελλάδα είναι Μέρκελ ή Ερντογάν", είχε πει μιλώντας πέρσι το Δεκέμβριο στην Καλαμάτα ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Παναγιώτης Γεννηματάς. Τότε ελάχιστοι είχαν δώσει σημασία στην επισήμανση, καθώς η πλειοψηφία θεωρούσε απίθανη κάθε σκέψη απομάκρυνσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σήμερα όμως που η ύφεση έχει δείξει τα δόντια της, ολοένα και περισσότεροι Ελληνες... επιθυμούν την απομάκρυνση της χώρας από την Εσπερία - και παράλληλα δείχνουν να αγνοούν τις συνέπειες που θα είχε η εφαρμογή μιας πολιτικής απομονωτισμού, δίπλα στην ανερχόμενη περιφερειακή δύναμη της Τουρκίας του Ερντογάν.

Σήμερα ολοένα και περισσότεροι Ελληνες θυμώνουν με την τρόικα και βρίζουν τους Γερμανούς, θεωρώντας ότι αυτοί ευθύνονται για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Σήμερα ολοένα και περισσότεροι Ελληνες συμμετέχουν στην ετερόκλιτη συμμαχία ενάντια στο μνημόνιο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η μη εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.

Ποιος στρέφει έντεχνα τους Ελληνες εναντίον της Ευρώπης; Ολοι αυτοί που ευθύνονται για τη χρεοκοπία και που φοβούνται ότι θα χάσουν τα προνόμιά τους αν και όταν ισχύσουν οι νόμοι, όπως ισχύουν σε κάθε σύγχρονο αστικό δυτικό κράτος. Πρώτα από όλα, αγανακτούν με την Ευρώπη οι βουλευτές απόγονοι των κοτζαμπάσηδων που ενδιαφέρονται μόνο για την επανεκλογή τους. Οπως και οι κοτζαμπάσηδες, έτσι κι οι περισσότεροι βουλευτές προβάλλοντας τα τοπικιστικά αιτήματα αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον όλων των Ελλήνων κι ενδιαφέρονται μόνο για τη διαιώνιση της εξουσίας τους. Εχουν μαζί τους έναν ολόκληρο στρατό κλεφτών και... αμαρτωλών, οι οποίοι ψηφίζουν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα προνόμια. Κλέφτες επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν μπαινοβγαίνουν στα βουλευτικά γραφεία για να κάνουν… ρύθμιση των οφειλών τους. Αμαρτωλοί δημόσιοι υπάλληλοι ψηφίζουν τους βουλευτές ζητώντας να διατηρηθούν οι θέσεις των υποδιοικητών στα μαντριά της Κάτω Ραχούλας. Οι βουλευτές απόγονοι των κοτζαμπάσηδων θέλουν να μην κλείσει κανένα μαντρί και ρίχνουν τις ευθύνες στην Ευρώπη για την κατάσταση στη χώρα. Με σημαία τον υπερπατριωτισμό, βγάζουν δεκάρικους περί εθνικής ανεξαρτησίας - ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ιστορία γυρίζει την πλάτη στις οικονομικά αδύναμες χώρες. Οι απόγονοι των κοτζαμπάσηδων εναντιώνονται σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους σύγχρονους Μαυρομιχάληδες που "δεν πληρώνουν" φόρους σχεδιάζοντας να… δολοφονήσουν τον Καποδίστρια.

Ολοι αυτοί και οι συνοδοιπόροι τους δεν απαντούν όμως σε ένα ουσιώδες ερώτημα: Πού θα πάει η Ελλάδα αν απομακρυνθεί από την Ευρώπη; Οι απόγονοι των κοτζαμπάσηδων μιλούν για περήφανη εθνική ανεξαρτησία, και στους μυημένους ηλίθιους του Διαδικτύου αφήνουν υπαινιγμούς για συνεργασία με τη ρώσικη αρκούδα και την κινέζικη τίγρη. Δυστυχώς όμως για όλους μας, η πολιτική δεν είναι ζωολογικός κήπος - και οι διεθνείς σχέσεις δεν καθορίζονται από επιθυμίες και συναισθήματα. Στη διεθνή σκηνή οι συμμαχίες καθορίζονται από τα οικονομικά συμφέροντα και από τίποτε άλλο.

Αν λοιπόν αύριο ευοδωθούν οι προσπάθειες της ετερόκλιτης συμμαχίας ενάντια στο μνημόνιο, οι νυν σύμμαχοι θα κληθούν να διαλέξουν και τους μελλοντικούς συμμάχους της χώρας. Ομως οι Κινέζοι, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν για μια χρεοκοπημένη χώρα. Το μόνο που ίσως τους ενδιαφέρει είναι να αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας οικόπεδα και ξενοδοχεία για να κάνουν φτηνές διακοπές στην ηλιόλουστη χώρα μας.

Καμία από τις παραπάνω χώρες δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει χωρίς ανταλλάγματα ένα χρεοκοπημένο κράτος όπως η Ελλάδα. Η μοναδική χώρα που θα "ενδιαφερθεί" άμεσα για την Ελλαδα είναι η… γειτόνισσα Τουρκία. Το παρελθοντικό "ενδιαφέρον" της αποτελεί την καλύτερη εγγύηση και για το μελλοντικό.

Τι θα πράξουν τότε οι απόγονοι των κοτζαμπάσηδων; Μα ό,τι έπραξαν και οι πρόγονοί τους απέναντι στην Πύλη: Δεν θα προβάλουν καμία αντίσταση, αρκεί να διατηρηθούν τα δικά τους προνόμια. Ισως και να υποδεχτούν ως σωτήρες τους Τούρκους επιχειρηματίες, όταν αρχίσει η οικονομική διείσδυση.

Ετσι κι αλλιώς οι Ελληνες θα 'χουν συνηθίσει τα τούρκικα σίριαλ, τα οποία παίζονται στα κανάλια των επιχειρηματιών που συνεργάζονται με τους κοτζαμπάσηδες. Ετσι κι αλλιώς έχουν απαντήσει κι άλλη φορά στο ερώτημα της Ιστορίας - και επέλεξαν το οθωμανικό σαρίκι. Ετσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήθελαν να γίνει η Ελλάδα σύγχρονο κράτος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 19:15