Τρίτη, 07 Μαϊος 2013 13:19

Οι Γραμματείς κι οι Φαρισαίοι δεν θέλουν... μεταρρυθμίσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Οι Γραμματείς κι οι Φαρισαίοι  δεν θέλουν... μεταρρυθμίσεις

Πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο προχωρούν μόνο οι περικοπές στους μισθούς και οι αυξήσεις στους φόρους, ενώ δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις. Η απάντηση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε:  

Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν επειδή τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, καθώς ήταν βολεμένα στην κατάσταση που υπήρχε πριν ξεσπάσει η κρίση. Τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας ήταν βολεμένα στις δομές του πελατειακού κράτους, και το μόνο που θέλουν τώρα είναι να περάσει η κρίση ώστε να επιστρέψουν οι... παλιές καλές εποχές. Εν τω μεταξύ η μεγάλη πλειοψηφία των 2/3 αρνείται να παραδεχτεί ότι η εποχή των παχιών αγελάδων πέρασε ανεπιστρεπτί, και γι' αυτό ψάχνει... σωτήρες πότε στο “ξανθό γένος”, πότε στο υπέδαφος και πότε στους Νεφελίμ. Την άρνηση αυτή την τροφοδοτούν δε καθημερινώς όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, με υποσχέσεις και υπονοούμενα για επίγειους παραδείσους που περιμένουν τους ψηφοφόρους τους αν έρθει το... “ξανθό γένος”, η “επανεκκίνηση”, η “πράσινη ανάπτυξη”, η “κόκκινη εξουσία”, η BP, οι Νεφελίμ ή η δικτατορία του προλεταριάτου.

Γενικώς τα 2/3 των Ελλήνων περιμένουν ακόμα ένα θαύμα για να γίνει η... ανάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το θαύμα της ανάστασης όμως δεν το περιμένουν μόνο τα 2/3 των Ελληνων, που έτσι κι αλλιώς σταυρώθηκαν γιατί πίστεψαν τους προφήτες της δανειακής ευημερίας: Πρώτοι από όλους το πιστεύουν οι ίδιοι οι Γραμματείς κι οι Φαρισαίοι που σταύρωσαν την ελληνική οικονομία. 

Συγκεκριμένα, το πιστεύουν οι πολιτικοί που εκλέχτηκαν κάνοντας ρουσφέτια και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να προσδοκούν ένα θαύμα, το οποίο θα σώσει την Ελλάδα και την πολιτική τους καριέρα. Δυστυχώς οι περισσότεροι πολιτικοί, ακόμα κι αν το ήθελαν, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από ρουσφέτια, τηλεοπτικές εμφανίσεις και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για όλα τα ανεπίλυτα προβλήματα. Ετσι κι αλλιώς οι περισσότεροι δεν έκαναν τίποτ' άλλο στη ζωή τους από το να παριστάνουν τους... μεσσίες που θα αναστήσουν το μεγαλειώδες αρχαιοελληνικό και βυζαντινό παρελθόν της Ελλάδας. Τελικώς βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, το μόνο που κατάφεραν αυτοί οι πολιτικοί ήταν να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα. Τώρα δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσδοκούν όπως πάντα ένα θαύμα που θα σώσει την Ελλάδα και το... τομάρι τους. Εννοείται ότι δεν θέλουν και δεν θα κάνουν καμία μεταρρύθμιση, γιατί φοβούνται τους πελάτες τους. 

Ουσιαστικά οι πολιτικοί είναι όμηροι των πελατών τους και δεν μπορούν να κάνουν καμιά μεταρρύθμιση, γιατί οι συντεχνίες των κοντόφθαλμων συμφερόντων θα τους γυρίσουν την πλάτη και θα ψηφίσουν τους νέους μεσσίες, που υπόσχονται “παντεσπάνι και εθνική ανεξαρτησία” με πληθωριστικό χρήμα. Δεν είναι όμως μόνο οι πολιτικοί που περιμένουν το θαύμα της ανάστασης επειδή δεν θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Το ίδιο θαύμα περιμένουν και όσοι στήριξαν ή εκμεταλλεύτηκαν το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος για να εξασφαλίσουν μια καλύτερη θέση στον ήλιο της δανειακής ευημερίας. 

Μεταξύ άλλων, περιμένουν το θαύμα οι δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν με ρουσφέτι και πήραν προαγωγή έχοντας ως μοναδικό προσόν την... παρουσία τους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Περιμένουν το θαύμα για να διορίσουν αύριο και τα παιδιά τους στο Δημόσιο, ώστε να μην αναγκαστούν τα δύσμοιρα να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα και να κινδυνεύουν με απόλυση και άλλες κακουχίες, όπως π.χ. οι 1,5 εκατομμύριο σημερινοί άνεργοι. 

Το ίδιο ακριβώς θαύμα με τους δημοσίους υπαλλήλους προσδοκούν και χιλιάδες κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, που πέρασαν ζωή χαρισάμενη κλέβοντας ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές. Περιμένουν το θαύμα για να συνεχίσουν το φαγοπότι, πετώντας παράλληλα λίγα ψίχουλα στους προστάτες τους πολιτικούς. Ενα θαύμα περιμένουν και χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, που έχτισαν και χτίζουν βίλες αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ ενώ δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ. Την ανάσταση περιμένουν επίσης οι συντεχνίες των κλειστών επαγγελμάτων, που φοβούνται τον ανταγωνισμό όπως ο διάβολος το λιβάνι. Θαύματα περιμένουν ακόμη χιλιάδες οφειλέτες με ανεξόφλητους λογαριασμούς σε 5- 6 πιστωτικές κάρτες και 4-5 εορτοδάνεια και διακοποδάνεια. 

Θα μου πείτε ίσως ότι δεν φταίει ο λαός που περιμένει την... ανάσταση. Θα μου πείτε ότι φταίνε οι πολιτικοί που διέφθειραν το λαό. Αλλοι πάλι ίσως υποστηρίξετε ότι φταίει ο λαός, που εκλέγει διεφθαρμένους πολιτικούς για να του κάνουν ρουσφέτια, ενώ εξορίζει από την πολιτική τους άξιους και τους ικανούς για να μη χαλάσει η σούπα των πελατειακών σχέσεων. Ολοι έχετε δίκιο. Αναμφισβήτητα βέβαια το συντριπτικό ποσοστό ευθύνης το φέρουν οι πολιτικοί που έχτισαν και συντήρησαν το πελατειακό κράτος, με μοναδικό στόχο την εκλογή και την επανεκλογή τους. Εχοντας ιδιοτελείς σκοπούς διέφθειραν το λαό κι έγιναν όμηροι των... πελατών και των συντεχνιών. Ομως και ο ελληνικός λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αλλλωστε οι περισσότεροι, εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι εξαθλιωμένοι προλετάριοι που πουλάνε την ψήφο τους για ένα κομμάτι ψωμί: Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 30 πιο πλούσιες χώρες του κόσμου και οι Ελληνες είναι αρκετά μορφωμένοι για να καταλάβουν ποιοι πολιτικοί είναι ικανοί και ποιοι κάνουν μόνο ρουσφέτια. Ψήφιζαν όμως και ψηφίζουν όσους τάζουν... ανάσταση χωρίς σταύρωση. Ψήφιζαν και ψηφίζουν όσους υπόσχονται ακόμα περισσότερα ρουσφέτια, ακόμα μεγαλύτερο πελατειακό κράτος. Ψήφιζαν και ψηφίζουν όποιον κλείνει το μάτι στους Γραμματείς και τους Φαρισαίους που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Ψήφιζαν και ψηφίζουν όποιον στηρίζει και στηρίζεται από τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους του πελατειακού κράτους της διαφθοράς, που μάχονται με νύχια και με δόντια εναντίον των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. 

Ετσι κι αλλιώς οι πολιτικοί δεν μπορούν να κυβερνήσουν χωρίς Γραμματείς και Φαρισαίους. Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί... που παριστάνετε τους αντιμνημονιακούς για να κρύψετε τις ευθύνες σας και τη βουλιμία σας για νέα δανεικά.

 


NEWSLETTER