Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 11:42

Ενας Πιερρακάκης δεν φέρνει την άνοιξη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κατεστημένη πολιτική τάξη το αναπόφευκτο κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων σε όλο τον κόσμο (και όχι μόνο στη Μεσσηνία) αφενός αποδεικνύει τον συντηρητικό της χαρακτήρα και αφετέρου προκαλεί ερωτηματικά αναφορικά με την ικανότητά της να διαχειριστεί τη σύγχρονη οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση και για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση στην εξυπηρέτηση των πελατών τους. Αξίζει επίσης τον κόπο να επισημάνουμε για πολλοστή φορά την απάνθρωπη συμπεριφορά των τραπεζιτών, που αφήνουν τους συνταξιούχους να ταλαιπωρούνται έξω από τα τραπεζικά καταστήματα σε ουρές κάτω από τον ήλιο ή τη βροχή.

Από εκεί και πέρα όμως οι αιρετοί θα πρέπει να αναζητήσουν εφικτές λύσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αντί να ζητούν να σταματήσει ο χρόνος και η τεχνολογική εξέλιξη. Ετσι κι αλλιώς η 4η βιομηχανική επανάσταση έχει ήδη συντελεστεί και όλος ο κόσμος συζητά για το ψηφιακό κράτος και τα dark stores των επόμενων ετών. Ευτυχώς και η Ελλάδα, χάρη στον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη, διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στον σύγχρονο κόσμο χτίζοντας πάνω σε γερά θεμέλια το ψηφιακό κράτος. Θα περιμέναμε λοιπόν από τους πολιτικούς, τα κόμματα και τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταθέσουν προτάσεις χρηματοπιστωτικής εξυπηρέτησης των πολιτών μέσα από τα ΚΕΠ ή άλλες δομές του κράτους και των δήμων. Όμως, οι περισσότεροι πολιτικοί ξέρουν μόνο να λαϊκίζουν και να τάζουν στους ψηφοφόρους εισόδημα από το λεφτόδεντρο και ανοιχτά τραπεζικά καταστήματα. 

Δυστυχώς, ένας Πιερρακάκης δεν φέρνει την... ανάπτυξη. Η Ελλάδα μάλλον έχει αποφασίσει να αυτοκαταστραφεί και δεν μπορεί να τη σώσει.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός