Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 21:58

Ντομάτα Πολωνίας και μπαρμπούνι Μαρόκου σε ταβέρνα της Μεσσηνίας;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(17 ψήφοι)
Ντομάτα Πολωνίας και μπαρμπούνι Μαρόκου σε ταβέρνα της Μεσσηνίας;

 

Χιλιάδες επισκέπτες της Μεσσηνίας, όπως και της υπόλοιπης ελληνικής περιφέρειας, επέστρεψαν ικανοποιημένοι στο κλεινόν άστυ, επειδή μεταξύ άλλων κατανάλωσαν τοπικά προϊόντα στο μαγαζί του μακρινού ξαδέρφου που φυλάει Θερμοπύλες βγάζοντας τα προς το ζην από τις πωλήσεις στους καλοκαιρινούς παραθεριστές.

Πριν πεθάνει η γιαγιά, τα εγγόνια δεν πατούσαν στο μαγαζί του ξαδέρφου, γιατί η γιαγιά ανάμεσα στους κατιφέδες φύτευε και ζαρζαβατικά με τα οποία όχι μόνο τάιζε όλη την οικογένεια, αλλά τους γέμιζε και το πορτ-μπαγκάζ πριν ξαναφύγουν. Από τότε όμως που μαράθηκαν οι κατιφέδες γιατί πέθανε η γιαγιά, τα εγγόνια ανακάλυψαν όλα τα μακρινά ξαδέρφια για να τρώνε ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Εννοείται ότι όλα αυτά τα προϊόντα είναι συνήθως πιστοποιημένα μόνο με τον... λόγο του μακρινού ξαδέρφου, αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει επίσημος φορέας πιστοποίησης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην πραγματικότητα η οικογένεια (ακόμα κι όταν συγκροτείται από... μακρινούς συγγενείς) υποκαθιστά και σε αυτή την περίπτωση όλους τους νεωτερικούς θεσμούς, οπότε η τοπική οικονομία στηρίζεται στην μπέσα του μακρινού ξαδέρφου, ο οποίος καλλιεργεί ντομάτες στη γλάστρα και αγοράζει ψάρια κάθε πρωί στο μόλο από τη βάρκα ενός... μακρινού του ξαδέρφου. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο μακρινός ξάδερφος βγάζει τα προς το ζην με ντομάτες Πολωνίας και ότι οι ντοματιές στη γλάστρα είναι σαν τα fake κινητά χωριά που έδειχνε ο Γκριγκόρι Ποτέμκιν στην ερωμένη του Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, για να την πείσει ότι οι υπήκοοί της ευημερούν.

Θα μου πείτε: Από τη στιγμή που οι παραθεριστές φεύγουν ικανοποιημένοι από τη Μεσσηνία με τον λόγο του μακρινού ξαδέρφου, γιατί να μπλέξουμε με επίσημες πιστοποιήσεις; Προσωπικά, δεν έχω καμία αντίρρηση να τρώνε οι παραθεριστές ντομάτες Πολωνίας και να τις πληρώνουν σαν να είναι Τριφυλίας -αρκεί τα χρήματα να μην καταλήγουν στο... Μαρόκο, επειδή ο μακρινός ξάδερφος κάθε πρωί αγοράζει μπαρμπούνια Ατλαντικού που έχουν φτάσει στην Αθήνα αεροπορικώς, πριν φορτωθούν από απόμερα λιμάνια διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στη βάρκα του μακρινού του ξαδέρφου.

Τι κάνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

 

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 22:09

NEWSLETTER