Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 19:22

Κόλαφος για τον Κικίλια η απουσία των 4 δημάρχων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Η απουσία του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα από την ομιλία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην Καλαμάτα επισκίασε σε μεγάλο βαθμό την απουσία των 4 δημάρχων της Μεσσηνίας από την ίδια εκδήλωση.

Την ομιλία του κ. Κικίλια την παρακολούθησαν μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος (προλόγισε μάλιστα τον υπουργό) και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ απουσίαζαν οι δήμαρχοι Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, Πύλου-Νέστορος Τάκης Καρβέλας, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. Υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός στην ομιλία του ανέπτυξε το θέμα «Μεσσηνία, τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο», αναρωτιόμαστε πόσα κομματικά στελέχη προβληματίστηκαν ειλικρινά με την απουσία των 4 δημάρχων και πόσα τη θεωρούν απλώς "παράπλευρη απώλεια" της εσωκομματικής σύγκρουσης. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει νόημα να αναζητήσουμε τα αίτια της απουσίας των 4 δημάρχων, αφού ο καθένας από αυτούς προφανώς έχει έτοιμη μια δικαιολογία για να εξηγήσει τη μη παρουσία του στην εκδήλωση. Έτσι κι αλλιώς, κανένας δεν πρόκειται να παραδεχτεί ότι προτιμά να έχει καλές σχέσεις με τον περιφερειάρχη ή τον βουλευτή της περιοχής του από το να ακούει γενικόλογες υποσχέσεις υπουργών που δεν γνωρίζουν τη Μεσσηνία.

Γι’ αυτό, αντί να αναζητήσουμε τα αίτια της απουσίας, θα εστιάσουμε στο αποτέλεσμα, που είναι φυσικά κόλαφος για τον κ. Κικίλια. Ειδικά η απουσία των δημάρχων Πύλου-Νέστορος και Δυτικής Μάνης, οι δήμοι των οποίων είναι κατά κοινή ομολογία οι πιο ανεπτυγμένοι τουριστικά στη Μεσσηνία, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει δικαίωμα να ονειρεύεται ό,τι θέλει. Ακόμα και πρωτοβουλίες για πάνδημη κομματική συστράτευση στις επόμενες εκλογές. Προσωπικά όμως δεν θα πέσω από τα σύννεφα αν έχουμε επανάληψη του εκλογικού αποτελέσματος του Μαΐου του 2012, επειδή και τώρα, όπως και τότε, κάποιοι ακούν μόνο τους αυλοκόλακες και νομίζουν ότι απλώς... ψιχαλίζει.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός