Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 13:56

Κρυμμένοι πίσω από την… Costa Navarino

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Κρυμμένοι πίσω από την… Costa Navarino

Η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει η πολιτική ελίτ της Μεσσηνίας τον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και τις αεροπορικές συνδέσεις του νομού με τον υπόλοιπο κόσμο, ουσιαστικά οριοθετεί τόσο το όραμά της για το μέλλον της περιοχής όσο και την ευρύτερη οικονομική προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κίνδυνος διακοπής της αεροπορικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη και η αδυναμία σύνδεσης με την Κρήτη επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές για την εγχώρια αγορά, ενώ η ανικανότητα προσέλκυσης διεθνών πτήσεων το χειμώνα προφανώς ξεπερνά τα όρια της ρεαλιστικής πολιτικής ανάλυσης και για αυτό ας μην ζητάμε πολλά από όσους δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τα αναγκαία. Έτσι και αλλιώς σε ένα νομό που ασχολείται κυρίως με διορισμούς και μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, φαντάζει μάλλον υπερβολική η ανάγκη αεροπορικής σύνδεσης της Μεσσηνίας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση και για να μην τρέφουμε αυταπάτες, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η πολιτική ελίτ της Μεσσηνίας δεν ασχολείται ούτε με την τουριστική προβολή του νομού, ούτε με τον εκσυγχρονισμό του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και την αεροπορική σύνδεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον υπόλοιπο κόσμο. Η πολιτική ελίτ κρύβεται πίσω από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο αφήνοντας τον επιχειρηματία να βγάλει το φίδι από την τρύπα, ενώ η ίδια ασχολείται με τη συλλογή ψήφων και τη φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, οφείλουμε να διευκρινίσουμε αφενός ότι σωστά η Costa Navarino οδηγεί την τουριστική αμαξοστοιχία της Μεσσηνίας και αφετέρου ότι κανένας δεν ζητάει από τους πολιτικούς να υποκαταστήσουν τους επιχειρηματίες και να γίνουν αυτοί leaders της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Μεσσηνία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν ανάγκη πολιτικούς που θα συμπληρώσουν το έργο της Costa Navarino εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των χιλιάδων επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Στην πραγματικότητα η Μεσσηνία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν ανάγκη πολιτικούς που θα σταματήσουν να κρύβονται πίσω από την επιτυχία της Costa Navarino και θα κινήσουν γη και ουρανό για να προσελκύσουν και άλλες μεγάλες επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο. Και για να γίνουν νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις απαιτείται άμεσα ο εκσυγχρονισμός του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα περισσότερα από τέσσερα αεροσκάφη, και η αεροπορική σύνδεση της Πελοποννήσου με όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις στον κόσμο.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER