Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 10:47

Σταυρώνουμε τους άξιους και ικανούς σε δήμους και Περιφέρεια

Γράφτηκε από τον

Σταυρώνουμε τους άξιους και ικανούς σε δήμους και Περιφέρεια

«Με την κατάθεση των συνδυασμών στα πρωτοδικεία, μπήκαμε στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι ψηφοφόροι, εκτός από συνδυασμό, θα πρέπει να επιλέξουν με προσοχή και τους συμβούλους που θα σταυρώσουν.

Θα πρέπει δηλαδή να επιλέξουν υποψηφίους που θα μπορούν να εκφράσουν τα δημοτικά συμφέροντα σε ψηφοφορίες κρίσιμες για όλους.

Η επιλογή δεν πρέπει να γίνει με... συγγενικά κριτήρια, καθώς τα υπέροχα γεμιστά της θεια-Φωτεινής δεν αποτελούν εγγύηση για την αποτελεσματικότητα του υποψήφιου γιου της. Επίσης καλό είναι να μην ψηφίζετε ό,τι ψηφίζει και ο μπαμπάς, επειδή αυτός ασχολείται με την πολιτική ενώ εσείς προτιμάτε να πίνετε φρέντο στην Ιατροπούλου. Και μιας και μιλάμε για φρέντο, ας υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι ιδιαιτέρως έξυπνο να σταυρώνουμε συμβούλους με κριτήριο τη... φωτογένειά τους.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, μην σταυρώσετε τον γνωστό του κουμπάρου που θα σας υποσχεθεί διορισμό, γιατί την ίδια υπόσχεση την έχει δώσει σε τουλάχιστον 500 εν δυνάμει ψηφοφόρους. Φυσικά καλό είναι να μην ψηφίσετε ούτε τον μπαρμπα-Σταμάτη τον πεταλωτή επειδή είναι... πεταλωτής κι εσείς έχετε ένα άλογο που ίσως μια μέρα χρειαστεί να το πεταλώσει. Απλώς φροντίστε να είστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ώστε να έχετε να πληρώσετε τον... πεταλωτή, το γιατρό, το δικηγόρο και το μηχανικό, όταν και αν τους χρειαστείτε. Γενικώς, όταν σταυρώνετε κάποιον που ίσως χρειαστείτε στο μέλλον, απλώς υπογράφετε μια ατομική «σύμβαση υποτέλειας» (και φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση είναι τουλάχιστον οξύμωρο να διαδηλώνετε εναντίον όσων ψήφισαν τα... μνημόνια).

Κλείνοντας θα σας στενοχωρήσω ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι ούτε τον φίλο σας δεν πρέπει να ψηφίσετε, ειδικά αν έχει έντονες αδυναμίες και πάθη. Έτσι κι αλλιώς τους φίλους μας τους επιλέγουμε για να καλύψουν κυρίως συναισθηματικές ανάγκες μας, ενώ στην πολιτική οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα μια σύνθετη και απαιτητική λογική. Ποιους σταυρώνουμε τελικώς; Η απάντηση είναι απλή και ταυτόχρονα δύσκολη: Σταυρώνουμε τους άξιους, που έχουν τη διοικητική ικανότητα, τις γνώσεις και την επάρκεια για να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι όταν ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης θα τους ζητήσει να αγνοήσουν το κοινό καλό γιατί το πολιτικό κόστος είναι δυσβάσταχτο». Αυτά υποστήριξα το 2019 και δεν αλλάζω ούτε κόμμα.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός