Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 14:33

Στα σκοτάδια 2 χρόνια ο συνδετήριος δρόμος του Α7 με τον Καλαμάτα - Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Στα σκοτάδια 2 χρόνια ο συνδετήριος δρόμος του Α7 με τον Καλαμάτα - Μεσσήνη

Το Δεκέμβριο του 2022 με τίτλο «Στα σκοτάδια 7 μήνες ο συνδετήριος του αυτοκινητόδρομου Α7» δημοσιεύτηκε στην «Ε» το εξής άρθρο μου:

“Στις 29 Μαΐου 2022, σύμφωνα με αναφορά της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μεσσηνίας που κοινοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, «"άγνωστοι" έκλεψαν 100 μέτρα καλώδιο, με συνέπεια να συσκοτιστεί το βράδυ της Κυριακής ο κόμβος του “Μορέα” και ο συνδετήριος δρόμος του αυτοκινητόδρομου Α7 με το τμήμα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη». Στις 5 Ιουνίου «συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας τρεις νεαροί Ρομά για τις κλοπές καλωδίων από στύλους φωτισμού, που είχαν ως συνέπεια να βυθιστεί στο σκοτάδι στις 29 Μαΐου ο κόμβος του “Μορέα” και ο συνδετήριος δρόμος του αυτοκινητόδρομου Α7 με το τμήμα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη. Οι τρεις συλληφθέντες, 20, 21 και 14 χρονών, που φέρονται να δρούσαν από τις 15 του περασμένου μήνα και έως την περασμένη Παρασκευή, οπότε ο ένας από αυτούς συνελήφθη, κατηγορούνται ότι έκλεψαν από 40 στύλους φωτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Σπερχογείας και από το φρεάτιο του κεντρικού pillar του “Μορέα” στο προαναφερόμενο σημείο 3 χιλιόμετρα καλώδιο, αξίας 32.000 ευρώ. Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, οι κατηγορούμενοι πούλησαν τα καλώδια για το χαλκό σε επιχείρηση σκραπ στην Καλαμάτα και πληρώθηκαν για… την εργασία τους με 2.238 ευρώ». Ενώ όμως η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μπορεί να κάνει τη δική της, με συνέπεια να παραμένει ακόμα στα σκοτάδια τόσο ο κόμβος του “Μορέα” όσο και ο συνδετήριος δρόμος του αυτοκινητόδρομου Α7 με το τμήμα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη. Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 7 μήνες από τότε που βυθίστηκε στο σκοτάδι ο δρόμος που συνδέει την Καλαμάτα με το Αεροδρόμιο και την Costa Navarino, αλλά οι τοπικοί άρχοντες κάνουν πανηγυρικές αναρτήσεις για τη «θεμελίωση του ναού του Αγίου Ανανία στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας». Πριν από 20 χρόνια θα θύμωνα πολύ και θα ζητούσα παραιτήσεις. Γνωρίζοντας πλέον ότι οι επόμενοι θα είναι χειρότεροι από τους νυν, συμβουλεύω συγγενείς, φίλους και γνωστούς να στείλουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους στο εξωτερικό. Αυτή η χώρα δεν σώζεται. Ούτε από τον… Άγιο Ανανία”.

Τελικώς πέρασαν δυο ολόκληρα χρόνια και ακόμα παραμένει στα σκοτάδια τμήμα του συνδετήριου δρόμου του αυτοκινητόδρομου Α7 με το τμήμα Ασπρόχωμα - Μεσσήνη και τον Αερολιμένα Καλαμάτας. Ουσιαστικά παραμένει στα σκοτάδια ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον οποίο περνούν οι μισοί ταξιδιώτες του Αερολιμένα Καλαμάτας επειδή μεταξύ άλλων συνδέει το αεροδρόμιο με την Καλαμάτα, τη Μάνη και τον αυτοκινητόδρομο για Τρίπολη, Κόρινθο, Κυπαρισσία και Πάτρα. Είναι επίσης ο δρόμος από τον οποίο περνάει ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για να πάει σπίτι του στη Μεσσήνη όταν επιστρέφει από την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη. Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όποιου δεν μπορεί να ράψει ούτε κουμπί και καμώνεται τον… Αρμάνι.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 14:43