Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 13:00

Γεια σου Στουρνάρα με τα ωραία σου!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Γεια σου Στουρνάρα με τα ωραία σου!

Δυστυχώς για όλους μας, αυτή είναι η Ελλάδα, όπως θα έλεγε και ο Σημίτης - στους κόλπους της κυβέρνησης του οποίου μεγαλούργησε ο απατεώνας υπουργός που έβαζε πάνω απ' όλα τον άνθρωπο και μετά τις... μίζες

Ο εμπνευστής της μεγάλης ιδέας του ΕΝΦΙΑ και νυν διοικητής της κεντρικής ελληνικής τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας, απέστειλε επιστολή στον νυν υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ζητώντας να εξαιρεθούν τα ακίνητα της κεντρικής τράπεζας από την... επιβολή του ΕΝΦΙΑ. Με τη σειρά του ο υπουργός πέταξε το μπαλάκι στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ζητώντας του να γνωμοδοτήσει αν πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ η Τράπεζα της Ελλάδος για τα διατηρητέα κτήρια που έχει σε Κέρκυρα, Ξάνθη, Καλαμάτα και αλλού. Αν το Νομικό Συμβούλιο δικαιώσει τον... συνομιλητή της τρόικας και απαλλάξει την Τράπεζα της Ελλάδος από την καταβολή την ΕΝΦΙΑ, είμαι σίγουρος ότι ανάλογα αιτήματα εξαίρεσης θα υποβάλουν οι  δήμαρχοι για τα κτήρια των δημοτικών επιχειρήσεων, οι μητροπολίτες για τα ακίνητα των ιδρυμάτων, οι πρυτάνεις για τα πανεπιστημιακά κληροδοτήματα, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων για τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, οι δικαστικοί για τους συνεταιριστικούς οικισμούς, οι… οι... οι... 
Τελικώς μετά τις εξαιρέσεις θα πληρώνουν φόρο ακίνητης περιουσίας μόνο τα “συνήθη υποζύγια” (μισώ αυτή την έκφραση αλλά η μικροαστική μου παιδεία δεν μου επιτρέπει ακόμα να χρησιμοποιήσω τη σωστή λέξη, την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια Ελληνες χιλιάδες φορές καθημερινώς).
Θεωρείται υπερβολικά τα παραπάνω; Τότε μάλλον δεν έχετε προσαρμοστεί ακόμα στην ελληνική πραγματικότητα και θα πρέπει να αναζητήσετε άλλη χώρα για να ζήσετε. Δυστυχώς όμως για όλους μας, αυτή είναι η Ελλάδα, όπως θα έλεγε και ο Σημίτης - στους κόλπους της κυβέρνησης του οποίου μεγαλούργησε ο απατεώνας υπουργός που έβαζε πάνω από όλα τον άνθρωπο και μετά τις... μίζες. Οπως τότε ο Ακης, έτσι και σήμερα οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι μανδαρίνοι βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον του οργανισμού που διοικούν, κι όποιον πάρει ο χάρος. Ετσι λοιπόν ο κ. Στουρνάρας, μετά τον... άνθρωπο βάζει πάνω απ' όλα το συμφέρον της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι δήμαρχοι βάζουν το συμφέρον των δήμων, οι μητροπολίτες το συμφέρον της Εκκλησίας, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων τα συμφέροντα των επιχειρήσεων κ.λπ.
Κάτω από όλα τα αυτά τα συμφέροντα, βρίσκεται θαμμένο το... κοινό συμφέρον, που δεν το υπερασπίζεται κανείς. Ούτε καν τα “συνήθη υποζύγια”, καθώς είναι κι αυτά απασχολημένα ψάχνοντας τρόπους για να γλυτώσουν από τον ΕΝΦΙΑ.
Γεια σου Στουρνάρα με τα ωραία σου!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 12:43

NEWSLETTER