Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 12:37

Ο νέος Πρόεδρος εκφράζει απόλυτα τη λαϊκή βούληση

Γράφτηκε από τον

Ο νέος Πρόεδρος εκφράζει απόλυτα τη λαϊκή βούληση

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σβήνει οριστικά τη μετεμφυλιακή διαχωριστική γραμμή μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο της συνεργασίας μεταξύ των λαϊκών δεξιών και των σοσιαλδημοκρατών που πιστεύουν ότι το κράτος αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπηρέτησε με πάθος ως υπουργός τη μεγέθυνση του δημόσιου τομέα, μονιμοποιώντας χωρίς διάκριση δεξιούς κι αριστερούς συμβασιούχους, ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογράφησε με το ίδιο πάθος κατά της “φιλελεύθερης απορρύθμισης” και των “ανεξέλεγκτων αγορών”. Ουσιαστικά ο κ. Παυλόπουλος εκφράζει απόλυτα την εθνικά κυρίαρχη οικονομική αντίληψη των αντιμνημονιακών δυνάμεων, οι οποίες δεν βλέπουν με καλό μάτι την εποπτεία της τρόικας και τη λιτότητα. Μπορεί να ψήφισε τα μνημόνια, αλλά το έκανε με βαριά καρδιά - όπως ακριβώς και οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που ενώ τα ενέκριναν δεν τα εφάρμοσαν ουσιαστικά ποτέ, γιατί δεν τα πίστευαν. 

Γενικότερα -και σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη- τόσο ο κ. Παυλόπουλος όσο και οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί δεν πιστεύουν ούτε στις μεταρρυθμίσεις αλλά ούτε και στη συνταγή της λιτότητας. Πιστεύουν βαθιά ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει με τη γνωστή κεϊνσιανή συνταγή της αύξησης των δημοσιών δαπανών. Αυτό υποστήριζαν ως αντιπολίτευση τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία. Αυτό υποστηρίζει τώρα και η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, και θωρακίζει πολιτειακά τις επιλογές της επιλέγοντας ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, που δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τη νέα Ευρώπη στο όνομα της... Ευρώπης των ιδρυτών της:

«Η πρόταση αυτή μου δίνει τη δυνατότητα με τις ταπεινές μου δυνάμεις να συμβάλω στον αγώνα για την Ελλάδα αλλά και για την ίδια την Ευρώπη. Μια Ευρώπη, όπως την οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της και η οποία μπορεί να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες της, που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει», δήλωσε προχθές ο κ. Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό - στέλνοντας το μήνυμα στην Ευρώπη που άλλαξε... 

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει λοιπόν απόλυτα την ελληνική λαϊκή βούληση, που θέλει να αλλάξει την Ευρώπη. 

Η Ευρώπη θέλει; 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 12:42