Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 14:56

Κερδίστε το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας "Little Girl Blue" από τις Εκδόσεις Λυκόφως

Γράφτηκε από την
Κερδίστε το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας "Little Girl Blue" από τις Εκδόσεις Λυκόφως

 

Σφύζει από δράση, ενέργεια, ένταση, ανατροπές και διαστημικό ταξίδι το νέο βιβλίο του Γιώργου Γιαλούρη Little Girl Blue, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Μπορεί το βιβλίο να ανήκει στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο οι συμβολισμοί και οι αναφορές του στη γήινη καθημερινότητα όπως την ξέρουμε και στην ανθρώπινη κοινωνία είναι σαφείς και πασιφανείς.

Στο βιβλίο του, ο Γιώργος Γιαλούρης μιλάει για τη Ναδένια και αφηγείται την ιστορία της. Η Ναδένια πρέπει να επιβιώσει σε έναν δύσκολο κόσμο και υπό ασφυκτικές συνθήκες, καθ’ ότι αιχμάλωτη, πρέπει να αντέξει το βάρος του βίαιου χωρισμού από τον πατέρα της και να πάρει εκδίκηση.

Αλλά το Little Girl Blue δεν εξαντλείται στη διαστημική περιπέτεια, στην αναζήτηση και τις μάχες. Ο Γιώργος Γιαλούρης αναδεικνύει τη μάχη που δίνει η Ναδένια (όπως και κάθε ανθρώπινο ον στον υπαρκτό κόσμο μας) να ξεπεράσει τον εαυτό του και τις δυνατότητές του. Η Ναδένια έχει υποχρέωση, για να το πετύχει, πρώτα να αντισταθεί και να υπερνικήσει τους καταπιεστικούς – αυταρχικούς μηχανισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο συγγραφέας μεταφέρει στους αναγνώστες προβληματισμούς και ανησυχίες για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις κοινωνικές δομές και τους πολιτικούς κανόνες που διέπουν και ορίζουν τη συγκρότηση των ανθρώπινων κοινωνιών.

Ο διαγωνισμός έληξε. Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον!

Η υπόθεση του βιβλίου του Γιώργου Γιαλούρη είναι η εξής:

Η Κοινοπολιτεία δεν περίμενε την ευρείας κλίμακας επίθεση από τα Συνασπισμένα Βασίλεια. Αιφνιδιάστηκε και ηττήθηκε στον πόλεμο. Χιλιάδες πλανήτες έπεσαν κάτω από την τρομακτική δύναμη πυρός των Συνασπισμένων Βασιλείων.

Μέσα στον ορυμαγδό, η μικρή Ναδένια απομακρύνεται βίαια από τον πατέρα της και μεγαλώνει υπόδουλη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τη δίψα να πάρει εκδίκηση. Με το πέρασμα των χρόνων, η διάθεση και οι ελπίδες της ατονούν, μέχρι που κάτι θα συμβεί και θα φουντώσει μέσα της ο πόθος για αντίσταση στο αυταρχικό καθεστώς. Αλλά και ο καημός, η εσώτερη ανάγκη να διαπιστώσει εάν ο πατέρας της είναι ζωντανός και να τον αναζητήσει κάπου εκεί έξω, στο Διάστημα.

Θα καταφέρει η Ναδένια να αλλάξει τη μοίρα της;

Μπορεί μία μικρή ομάδα να ανατρέψει καταπιεστικούς μηχανισμούς;

---

Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Νέλσον Σμυρναίος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Little girl blue

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Γιαλούρης

ISBN: 978-618-5095-52-9

ΣΕΛΙΔΕΣ: 240

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14x21

ΤΙΜΗ: 12 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

---

Ο συγγραφέας Γιώργος Γιαλούρης

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας απλός άνθρωπος που του άρεσε να διαβάζει και να περπατάει στο βουνό. Μέσα από τις μακρές του πορείες στα μονοπάτια των ελληνικών βουνών, σκόρπιες ιδέες και σκέψεις άρχισαν να ξυπνούν, ν’ αποκτούν υπόσταση και να θέλουν να εξωτερικευθούν. Έτσι, πριν από πέντε χρόνια, άρχισε να γράφει ιστορίες για να ικανοποιήσει το θέλημά τους. Μερικές από αυτές τρύπωσαν στον κόσμο μας και βρήκαν καταφύγιο στις ανθολογίες Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙ (Η Πτώση), Θρύλοι του Σύμπαντος IV (Ο Πίνακας) και στην προσωπική συλλογή διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας «Νασέν» (Andy’s Publishers, 2013). Ο Γιώργος Γιαλούρης συνεχίζει να γράφει, να διαβάζει και να προσπαθεί να διώχνει τα συννεφάκια, όταν του κρύβουν το ηλιοβασίλεμα.


NEWSLETTER