Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 14:10

Κερδίστε το βιβλίο: "Ελάτε να μαγερέψουμε... όπως μια φορά κι έναν καιρό" (Νικητές)

Γράφτηκε από την
Κερδίστε το βιβλίο: "Ελάτε να μαγερέψουμε... όπως μια φορά κι έναν καιρό" (Νικητές)

 

Η μαγειρική και οι διατροφικές συνήθειες μιας άλλης σκληρής αλλά νοσταλγικής εποχής του Συρρίζου και των όμορων ορεινών χωριών των επαρχιών Τριφυλίας, Ολυμπίας και Μεγαλουπόλεως.

 


"Στο πόνημά μου σχεδόν όλες τις συνταγές τις αναφέρω με δοσολογίες άρα όποιος θέλει ακολουθώντας τες μπορεί να φτιάξει ότι του αρέσει."

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Γεωργακά ΕΔΩ

 

 

Toύτο το βιβλίο, εκ πρώτης όψεως, έχει το σκοπό να καταγράψει και να αναδείξει τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του χωριού μου και της ευρύτερης περιοχής.
Εχει όμως και έναν άλλο, πιο ουσιαστικό στόχο. Να υπενθυμίσει σε όλους μας το σημαντικό ρόλο της φύσης στη ζωή μας και τα δώρα τα οποία απλόχερα μας προσφέρει. Να μας ευαισθητοποιήσει και να μας ωθήσει να τη σεβόμαστε και να την αγαπήσουμε όπως τη σέβονταν και την αγαπούσαν οι γονείς και οι παππούδες μας.
Ας αναλογιστούμε πόσα καλά μας προσφέρει και ας της ανταποδώσουμε κι εμείς αγάπη και σεβασμό. Ας σκεφτούμε ότι μια σποριά γης μπορεί να μας προσφέρει όσα αναφέρων και περιγράφω στο πόνημα που κρατάτε στα χέρια σας.
Μάνα γη και αδελφή φύση σας αγαπώ και σας ευχαριστώ.
Σας ζητώ συγγνώμη εκ μέρους όλων των ανθρώπων για τις ηθελημένες ή αθέλητες ζημιές που σας προκαλούμε.
Συγχωρείστε μας.

(Aπό το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Τέσσερις (4) τυχεροί επισκέπτες ή επισκέπτριες του eleftheriaonline.gr θα κερδίσουν το βιβλίο του Γιώργου Γεωργακά "Ελάτε να μαγερέψουμε... όπως μια φορά κι έναν καιρό".

 

Ο διαγωνισμός έληξε την Kυριακή 17 Ιουλίου 2022.

Οι νικητές είναι οι:

Στεφανία Σπυροπούλου
Κυριακούλα Γαλέα
Θεόδωρος Ζάρναρης
Σοφία Κουρελέα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το παστό -  Τρόπος και συνταγές κατανάλωσης.

 

 

 


Ο Γιώργος Φ. Γεωργακάς γεννήθηκε στο χωριό Σύρριζο - Σύρτζι - Μεσσηνίας το 1949.
Τα τέσσερα πρώτα χρόνια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής του φοίτησε στο γυμνάσιο Διαβολιτσίου και τα υπόλοιπα τρία στο 2ο νυχτερινό γυμνάσιο Πειραιά. Σήμερα είναι συνταξιούχος.
Ασχολήθηκε με το εμπόριο βιβλίων. Αγάπησε το βιβλίο και το υπηρέτησε επάξια σε όλη την επαγγελματική διαδρομή του.
Μεγάλο πάθος του ήταν και είναι η δημοτική παράδοση. Για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Συρριζαίων Μεσσηνίας.
Με αυτή την ιδιότητα βοήθησε ουσιαστικά στη συνεργασία του Συλλόγου και όλων των φορέων της περιοχής για την ανάπτυξή της, στην προβολή και προστασία του Επικούριου Απόλλωνα, του ναού του Πάνα, της αρχαίας Είρας και των άλλων αρχαιοτήτων, στην προστασία και την ανάδειξη του ποταμού της Νέδας.
Συνέβαλε ουσιαστικά στη σύσταση του Δήμου Είρας, όπου εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος την τετραετία 1999-2002.


NEWSLETTER