Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 12:10

Διαγωνισμός με δώρα βιβλία (ΝΙΚΗΤΕΣ)

Διαγωνισμός με δώρα βιβλία (ΝΙΚΗΤΕΣ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023, δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν τα βιβλία: “Η οδύσσεια ενός μυρμηγκιού”, “Και οι 7 ήταν άνεμοι” και "Εικόνες ψυχής" του συγγραφέα Παναγιώτη Καραμούζη.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.

 

Ο Παναγιώτης Καραμούζης γράφει κυρίως παιδικά βιβλία και ποίηση, έχει όμως ασχοληθεί και με τη συγγραφή μικρών διηγημάτων και δοκιμίων Είναι δάσκαλος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Λακωνίας, ένα σχολείο με 42 βραβεία και επαίνους σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Και όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην "Ε" και το www.eleftheriaonline.gr , έχει μάθει πολλά από τα παιδιά. Μερικά από αυτά είναι η ανιδιοτελής αγάπη, το πάθος και η ενέργεια για ό,τι κάνουν, η ομορφιά να μοιράζεσαι συναισθήματα και η δύναμη της απλότητας.


Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν τα παρακάτω βιβλία: “Η οδύσσεια ενός μυρμηγκιού”, “Και οι 7 ήταν άνεμοι” και "Εικόνες ψυχής". Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ενΤΥΠΩΣΗ.

 Νικήτριες του διαγωνισμού είναι οι:

Μαρία Μπεσσή: "Εικόνες ψυχής"
Ελένη Λιάσκα: “Και οι 7 ήταν άνεμοι”
Θεοδώρα Δημαρέση: “Η οδύσσεια ενός μυρμηγκιού”

 

 


“Η οδύσσεια ενός μυρμηγκιού”

Ένα μυρμήγκι, ο Οδυσσέας, αναζητά τη δική του “Iθάκη”.

Με την ορμή των νιάτων του θα προσπαθήσει να κερδίσει την αναγνώριση, την καταξίωση και την αγάπη.

Ονειρεύεται έναν όμορφο κόσμο και θα αγωνιστεί με πάθος για να τον δημιουργήσει.

Τα εμπόδια, που ορθώνονται μπροστά του, θα παλέψει με θάρρος και αισιοδοξία να τα ξεπεράσει.

Κάθε πάθημά του γίνεται πολύτιμος δάσκαλος και σύμβουλός του.

Άραγε, θα βρει την “Ιθάκη” του; Πόσα διδάγματα για τη δική μας ζωή θα μας δώσει o Οδυσσέας;


“Και οι 7 ήταν άνεμοι”

Επτά άνεμοι, επτά πληγές χτυπούν την Ευρώπολη και ένα λιβάδι με ζώα και φυτά. Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στην επίσκεψη του Θυμού, της Αδιαφορίας, της Ζήλιας, της Ανίας και των άλλων ανέμων; Οι ένοικοι του λιβαδιού θα κατορθώσουν να τιθασεύσουν τους ανέμους; Τα παθήματά τους θα γίνουν μαθήματα, εμπειρίες για το μέλλον; Όρια κι αντοχές θα δοκιμαστούν. Ο ατομικισμός ή η ομαδικότητα θα νικήσουν;


"Εικόνες ψυχής"

Πρόκειται για μία συλλογή βραβευμένων ποιημάτων και πεζογραφημάτων με θέματα που αφορούν κυρίως σε συναισθήματα όπως η μητρική αγάπη, η φυσική ομορφιά και η νοσταλγία που πλημμυρίζει τις αναμνήσεις, αλλά και η αγάπη του Έλληνα για τη γυναίκα και για τη θάλασσα. Υπάρχουν αναφορές στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μικρασίας.