Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 17:41

Τσοχατζόπουλος: «Σημίτης - Παπανδρέου υπεύθυνοι για τον εγκλεισμό μου, τώρα θα ειπωθούν όλα»

Γράφτηκε από την
Τσοχατζόπουλος: «Σημίτης - Παπανδρέου υπεύθυνοι για τον εγκλεισμό μου, τώρα θα ειπωθούν όλα»

Σχεδόν έναν μήνα μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για αποφυλάκισή του ο πρώην κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος αποφυλακίστηκε, έπειτα από περίπου πέντε χρόνια εγκλεισμού του στον Κορυδαλλό.

Εμφανώς καταβεβλημένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε εξερχόμενος των φυλακών στους δημοσιογράφους κάνοντάς λόγο μεταξύ άλλων για βασανισμό του ο οποίος έλαβε τέλος. Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε μάλιστα ευθέως και ονομαστικά τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου για το γεγονός ότι βρέθηκε στη φυλακή. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «βρέθηκαν στον Κορυδαλλό με ευθύνη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη. Αυτά, όμως, αφορούν το δικαστήριο μου. Έληξε ο εγκλεισμός και βασανισμός μου». «Η υγεία μου δεν είναι η καλύτερη. Θέλω να δω τον γιο μου. Σε μία εβδομάδα που θα είμαι καλύτερα, θα τα πούμε» συμπλήρωσε.

Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού είχε αποφασίσει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 5 Απριλίου, κάνοντας δεκτή την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του. Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχταζόπουλου καθυστέρησε ιδιαίτερα λόγω του γεγονότος πως αρχικά δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, σύμφωνα με τους συνηγόρους και την οικογένειά του, το ποσό των 200.000 ευρώ που είχε επιβληθεί ως εγγύηση. Αν και το ποσό συγκεντρώθηκε τελικά, ο πρώην υπουργός παρέμεινε στη φυλακή δεδομένου ότι μέχρι σήμερα εκκρεμούσε και η καταβολή ενός ποσού της τάξης των 2.000 ευρώ, τα οποία αφορούσαν την εξαγορά ποινής του για το πόθεν έσχες.

Υπενθυμίζεται πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1.

Πηγή: www.koutipandoras.gr


NEWSLETTER