Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 23:52

Πάτρα: Πέθανε ο ιστορικός εκδότης της εφημερίδας "Πελοπόννησος" Σπύρος Δούκας

Γράφτηκε από την
Πάτρα: Πέθανε ο ιστορικός εκδότης της εφημερίδας "Πελοπόννησος" Σπύρος Δούκας

Έφυγε απόψε από την ζωή ο ιστορικός εκδότης της εφημερίδας "Πελοπόννησος" της Πάτρας Σπύρος Δούκας.

Σύμφωνα με το pelop.gr βρισκόταν στο σπίτι του όταν λίγο μετά τις 20:30 ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία. Δυστυχώς, δεν επανήλθε. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά, ολοκληρώνοντας την πορεία στη ζωή μιας σημαντικής μορφής του σύγχρονου ελληνικού Τύπου.

Ο Σπύρος Δούκας ήταν γεννημένος στην Κέρκυρα και έτρεφε μεγάλη αγάπη για το νησί των Φαιάκων. Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και για τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα παρασημοφορήθηκε.

Συνέδεσε τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του με τη ΔΕΗ, στην οποία υπήρξε διευθυντικό στέλεχος.

Μετά το γάμο του με τη Νανά Δούκα, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκδοτικού οργανισμού.

Το 1987 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας και ταυτόχρονα την βαριά ευθύνη να την καθοδηγήσει στο μέλλον. Επί των ημερών του, μέχρι και το 2011, η «Πελοπόννησος» γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αναδεικνύοντας την ηγετική φυσιογνωμία του εκδότη, ο οποίος ξεχώρισε για τις αρετές και τις ικανότητές του στον περιφερειακό και εθνικό Τύπο.

Με τη σύζυγό του δημιούργησαν το 2000, το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», στη μνήμη της κόρης τους, με σκοπό τη χορηγία έργων ευποιίας και την προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στήριξε δεκάδες φορείς.

Ήταν στο πλευρό των ανθρώπων της εφημερίδας μέχρι και το τέλος της ζωής του, δίνοντας πάντα φιλικές και πολύτιμες συμβουλές από την πολυετή εμπειρία του στον Τύπο.

Η "Ε" και το eleftheriaonline.gr εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


NEWSLETTER