Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 13:15

Εξαδάκτυλος: Πιθανό να μην έχουμε υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα των σχολείων (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Βλέπουμε αυξητική τάση στα κρούσματα, ενώ ανεβαίνουν και οι αριθμοί της καινούργιας μετάλλαξης. Είναι πιθανόν να μην έχουμε υλοποίηση της απόφασης για άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα, χωρίς αυτό να είναι κάθετο αφού είναι σε εξέλιξη η συζήτηση», ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Δεν είναι καλό σημάδι ότι 14 μέρες από το πρώτο άνοιγμα σχολείων βλέπουμε αυξητική τάση κι ακόμα δεν έχουμε δει την επίδραση από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου», επισήμανε στην ΕΡΤ.

Επανέλαβε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο ενώ θα προηγηθεί η σημερινή έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής. «Πρώτη φορά βλέπουμε ανοδική τάση ακριβώς μετά το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου, ενώ μετά τις γιορτές (των Χριστουγέννων) η τάση ήταν πτωτική», είπε.

«Αν είχαμε αύξηση κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες θα λέγαμε ότι προέρχεται από το λιανεμπόριο αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο», διευκρίνισε ο Κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθαρίζοντας ότι «εφόσον υπάρχει επιβάρυνση δεν πρέπει να προστεθούν δραστηριότητες».

«Πήρα κολχικίνη»

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό την Κυριακή και σήμερα δήλωσε ότι έλαβε κολχικίνη «έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι βοηθά, δεν είναι το φάρμακο που θεραπεύει».

Ο κ. Εξαδάκτυλος επανέλαβε ότι η κολχικίνη βοηθά να μην αναπτυχθεί σοβαρή νόσος και να αποτραπεί διακομιδή ασθενών, ενώ ο ίδιος, όπως είπε δεν χρειάστηκε νοσηλεία καθώς ήταν ήπια τα συμπτώματα.