Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 21:50

Εμβολιασμός για μαθητές και εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία

Γράφτηκε από την
Εμβολιασμός για μαθητές και εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία

Εντάχθηκαν κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό και Βοηθητικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ), οι μαθητές και οι μαθήτριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).

Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, η σχετική εγκύκλιος εστάλη σήμερα, Δευτέρα, στα ειδικά σχολεία, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία που θα σταλούν στο υπουργείο Υγείας για να προγραμματίσει τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ομάδας κατά του κορονοϊού.

Για «αλλαγή σελίδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως σε σχετική της δήλωση.

«Από την πρόληψη με μέτρα προφύλαξης και εντατική-διαρκή ενημέρωση, περνάμε στην επόμενη φάση, που περιλαμβάνει επιπλέον και τον εμβολιασμό, τον οποίο μας εξασφάλισε η επιστημονική κοινότητα», δήλωσε.

«Μεριμνούμε για τα παιδιά μας, για τους εκπαιδευτικούς μας, για το προσωπικό μας. Όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί», κατέληξε.

Η απόφαση ένταξης μαθητών και εργαζομένων στα ειδικά σχολεία στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο ελήφθη από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κατόπιν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, το υπουργείο ενημέρωσε σχετικά με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, κατά το διάστημα 4 Ιανουαρίου 2021 έως 12 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 592 έλεγχοι. Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων ήταν 18.105, με τα 7 εκ των οποίων να είναι θετικά (0,0387%).

Ακόμη, σχετικά με τις ΣΜΕΑΕ, το υψηλότερο ποσοστό πλήρους αναστολής λειτουργίας τους σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020, όταν το ποσοστό ανήλθε στο 9,7%. Έκτοτε το ποσοστό βαίνει μειούμενο και σήμερα βρίσκεται στο 1,7%. Σε επίπεδο τμημάτων, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, το 0,75% βρισκόταν σε πλήρη αναστολή λειτουργίας, ενώ σήμερα φθάνει, μόλις, στο 0,13%.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, επικοινώνησε με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), Γεωργία Μπουλμέτη, σχετικά με τα δειγματοληπτικά τεστ και τον εμβολιασμό στα ειδικά σχολεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER