Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 21:32

ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη λεωφορεία, τραμ, μετρό

Γράφτηκε από την

Λίγα θα είναι τα δρομολόγια των οδικών μέσων που θα εκτελεστούν. Προτεραιότητα στο κέντρο Αθήνας και Πειραιά.

Μετ΄ εμποδίων θα λειτουργήσουν και αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λίγα θα είναι τα δρομολόγια των οδικών μέσων που θα εκτελεστούν. Προτεραιότητα θα δοθεί στην εξυπηρέτηση του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ όπως φαίνεται αποκλεισμένα χωρίς συγκοινωνία θα παραμείνουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα βορειοδυτικά και βορειανατολικά προάστια της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η οποία εκδόθηκε πριν λίγο, γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε και αύριο 17/2 να λειτουργήσει το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Πειραιάς – Ν. Ιωνία και ταυτόχρονα να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν με περικομμένο δρομολόγιο, όπως και σήμερα, δηλαδή σε όλο τους το μήκος εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Δρομολόγια θα διεξάγονται επίσης σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Τα δρομολόγια όσων λεωφορείων καταφέρουν να βγουν από τα αμαξοστάσια θα ξεκινήσουν από τις 7 το πρωί, καθώς λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν σήμερα σε όλη την Αττική είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ως εκ τούτου, όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν, θα ξεκινήσουν μετά τις 07.00.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο. Προτεραιότητα θα δοθεί αύριο στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη αύριο την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα Τρίτη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, η γραμμή 1 του μετρό στο τμήμα Πειραιάς – Αττική άρχισε να λειτουργεί το μεσημέρι, ενώ οι κγραμμές 2 και 3 του μετρό δε λειτούργησαν στο τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Μέσα στην ημέρα αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ και εκτελούνται δρομολόγια μέχρι το Σύνταγμα, καθώς νωρίτερα λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών στο δίκτυο του τραμ, τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν μόνο στο παραλιακό του τμήμα «ΣΕΦ – Βούλα – ΣΕΦ».

Λεωφορεία και τρόλει δεν εκτελούσαν δρομολόγια.

Πηγή: ethnos.gr