Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 11:02

Λαμία: Στις 12:00 θα εξεταστεί το αίτημα διακοπής ή αναβολής της ποινής του Κουφοντίνα

Γράφτηκε από την



Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα εξεταστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου το αίτημα αναβολής ή διακοπής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την εισάγει με τη μορφή του κατεπείγοντος η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Το αίτημα για διακοπή υπέβαλε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ χθες Τετάρτη.

Η κυρία Κούρτοβικ, σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη λόγω της κατάστασης της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Επειδή πιστεύουμε ότι όταν πρέπει να σωθεί ένας άνθρωπος, μπορούν να ξεπεραστούν και οι τυπικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, θα δοκιμάσουμε και αυτό που μας λέει συνεχώς η κυρία Νικολάου. Θα καταθέσουμε αίτηση και στο Πρωτοδικείο της Λαμίας και στην Εισαγγελία της Λαμίας, ζητώντας τη διακοπή της ποινής διότι κινδυνεύει με θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης έκανε λόγο για «παραβίαση του νόμου και του Συντάγματος» καθώς και της «δεοντολογίας του δημόσιου λόγου» και για «πολεμική» τόσο στον Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και στην ίδια, αλλά και σε οποιονδήποτε εκφράζει κάποια άποψη υπέρ του εντολέα της.

«Όλη αυτή η επίθεση που γίνεται στον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν μπορεί να αντικρουστεί με νομικά μέσα γιατί είναι πολιτική η απόφαση. Έχει δηλωθεί επανειλημμένα ότι αφορά τα ανώτατα κλιμάκια της κρατικής εξουσίας».

Πηγή: reader.gr