Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 13:43

Ένταση και προσαγωγές στην συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Σύνταγμα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ένταση και προσαγωγές στην συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Σύνταγμα (βίντεο)

Επεισόδια με χημικά, προσαγωγές και ρίψεις νερού από τον «Αίαντα» της αστυνομίας σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να κλείσουν τους δρόμους και τους απώθησαν.

'Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ oι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την οδό Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας, αλλά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου προσπάθησαν να κάνουν πορεία στην οδό Σταδίου, αλλά και πάλι η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να κλείσουν το δρόμο, ενώ προχώρησε σε προσαγωγές.

Στη συνέχεια μια ομάδα κατέληξε στην πλατεία Κοτζιά, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με τον «Αίαντα», ενώ το ίδιο έγινε λίγα λεπτά αργότερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, προκειμένου και πάλι, σύμφωνα με την Αστυνομία, να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Αυτή την ώρα η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση, ενώ μόνο μια μικρή ομάδα παρέμεινε μέχρι πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους, χωρίς να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.


NEWSLETTER