Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 12:55

Σεισμός στην Ελασσόνα: 700 σπίτια δηλώθηκαν με ζημιές

Γράφτηκε από την
Σεισμός στην Ελασσόνα: 700 σπίτια δηλώθηκαν με ζημιές

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Ελασσόνα αλλά και οι διαρκείς μετασεισμοί προκάλεσαν ζημιές σε 700 συνολικά σπίτια.

Αυτό έκανε γνωστό ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης μιλώντας σήμερα το πρωί στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης. Εξήγησε μάλιστα πως υπάρχουν 22 συνεργεία του Δήμου μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο που διενεργούν τους ελέγχους, ενώ στα χωριά που επλήγησαν βρίσκονται και κλιμάκια των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ο κ. Καλογιάννης εξήγησε πως για την καταγραφή των ζημιών υπάρχουν τρεις κρατικοί φορείς. Τα 22 συνεργεία του δήμου βοηθούν στην καταγραφή των προβλημάτων παράλληλα με αυτούς τους φορείς αλλά δεν έχουν δικαίωμα πέρα του οπτικού ελέγχου να κρίνουν εάν είναι κατοικήσιμο ή όχι.

Σύμφωνα με το larissanet.gr όσοι έχουν ειδοποιήσει για έλεγχο, έχει αποσταλεί ένα SMS για το πότε τα κλιμάκια του δήμου θα επισκεφτούν για έλεγχο. Καλούνται να απαντήσουν σ ένα τηλέφωνο αποκλειστικά γι’ αυτό το λόγο για να βεβαιώσουν την παρουσία τους στο ακίνητο. Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως δεν γίνεται έλεγχος αν δεν ανοίξουν τα διαμερίσματα. Αν πάλι δεν είναι εκεί δεν γίνεται ο έλεγχος και θα πάει πιο πίσω χρονικά.

Για τον αριθμό των 700 κτιρίων είπε πως είναι πολλά αλλά αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανείς αν πρόκειται για παλιές ρωγμές ή καινούριες. Οι πρώτες 150 δηλώθηκαν με τον πρώτο μεγάλο σεισμό. Εν κατακλείδι ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε πως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει κάποιος άστεγος από τον σεισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER