Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 10:59

«Ασφυξία» στο ΕΣΥ - Παγώνη: Μπορεί να φτάσουμε τους 1.000 διασωληνωμένους

«Ασφυξία» στο ΕΣΥ - Παγώνη: Μπορεί να φτάσουμε τους 1.000 διασωληνωμένους


Στην ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας πως «μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους».

Συνθήκες πολέμου εξακολουθούν να επικρατούν στα νοσοκομεία, την ώρα που οι 206 ιδιώτες γιατροί, που επιστρατεύθηκαν, καλούνται σήμερα να λάβουν «θέση μάχης».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, σημείωσε πως υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

«Τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, δε μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το 10% των νοσηλευομένων θα διασωληνωθεί
Προειδοποίησε, παράλληλα, πως «όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid, δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί».

«Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους», τόνισε, προσθέτοντας πως θα δούμε μια μείωση έπειτα από 15-20 ημέρες.

«Ορόσημο για την ανοσία ο Ιούλιος»
Για την επίτευξη της ανοσίας, η κυρία Παγώνη δήλωσε ότι «χωρίς εμβολιασμούς δε θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι», αναφέροντας πως «ορόσημο για την ανοσία είναι ο Ιούλιος».

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τέλος, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο, μετά τη μείωση των κρουσμάτων, σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα.

«Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση.»

Πηγή: reader.gr