Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 14:10

Μακρή: Προτεραιότητα μας τα λύκεια (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για να εξεταστεί το άνοιγμα των σχολείων.

«Είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητα μας είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά. Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά» είπε στην ΕΡΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Για το άνοιγμα μόνο της Γ΄ Λυκείου η κ. Μακρή επισήμανε ότι αποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαιδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου. «Είναι σενάρια που οφείλουμε να επεξεργαστούμε» ανέφερε.

Για τα self tests η υφυπουργός είπε πως θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά, αλλά και σχετικά βίντεο για τη σωστή χρήση τους, ενώ θα δοθεί και ένα διάστημα ανοχής και προσαρμοστικότητας. Παράλληλα, όπως είπε, θα ισχύουν τα ίδια μέτρα προστασίας που ίσχυαν και πριν. Η κ. Μακρή εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρχει συμμόρφωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, καθώς -όπως είπε- όλοι οι γονείς θέλουν να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα θρανία.

Για τους πιθανούς αρνητές η κ. Μακρή παρέπεμψε σε δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι όσα παιδιά δεν θέλουν να συμμετέχουν στο δια ζώσης μάθημα δεν θα μπορούν με τηλεκπαίδευση. Εξαίρεση θα αποτελούν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν δύναται η διαζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων.