Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 16:00

Άγνωστοι βανδάλισαν νεκροταφείο σε χωριό της Ηλείας

Γράφτηκε από την
Άγνωστοι βανδάλισαν νεκροταφείο σε χωριό της Ηλείας

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ο ιερέας και κάτοικος του Φλόκα όταν αντίκρισαν το νεκροταφείο του χωριού έχει δεχθεί επίθεση…και να έχουν σημειωθεί βανδαλισμοί στους τάφους.

Σταυροί τάφων ξηλωμένοι, λιβανιστήρια έλλειπαν και γενικά ότι είχε χαλκό και μπρούτζο είχε αφαιρεθεί, από ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν ούτε τους νεκρούς.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να διανοηθούν την μανία με την οποία οι άνθρωποι αυτοί που μπήκαν για να κλέψουν τα αντικείμενα που περιείχαν τα συγκεκριμένα υλικά τη μανία την οποία εκδήλωσαν με καταστροφές πάνω στους τάφους.

«Ότι είχε χαλκό και μπρούτζο το έκλεψαν. Είχαν αφαιρέσει σταυρούς, λιβανιστήρια και κάθε λογής αντικείμενα με αυτό το υλικό προκαλώντας και σοβαρές ζημιές στους τάφους. Η εικόνα που βλέπει κανείς στους περισσότερους τάφους είναι η καταστροφή που έχει συντελεστεί από τους αυτούς που τους ανθρώπους που ήρθαν για να κλέψουν», επεσήμανε ο κ Ξενοφώντας Χριστόπουλος ο οποίος τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο αφού και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, σε ένα εκ των οποίων αφαίρεσαν και την καμπάνα μίας εκκλησίας του χωριού.

Ο ιερέας του χωριού Κώστας Κυριαζής, ενημέρωσε την Ασφάλεια που πήγε στο χώρο και έκανε αυτοψία και κατέγραψε τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί ενώ εξαπέλυσε και κυνηγητό για την σύλληψη των δραστών, όπως αναφέρει το patrisnews.

Η αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού έκδηλη για την επιδρομή αυτή στο νεκροταφείο και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στους τάφους αφού σε πολλές περιπτώσεις είχαν σπάσει και τα μάρμαρα τα οποία είχαν πετάξει και στο έδαφος.

Με βάση πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις για τους δράστες των βανδαλισμών αυτών χωρίς όμως να είναι αποδείξεις. Οι άνδρες της Ασφάλειας συγκεντρώνουν κάθε στοιχείο προκειμένου να μπορέσουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Σημαντικό ρόλο στο να διευλευκανθεί η υπόθεση θα παίξουν και τα ευρήματα που θα συλλέξουν από χώρους όπου γίνεται η διαδικασία της επεξαργασίας του χαλκού και του μπρούτζου, δηλαδή το λιώσιμο των υλικών αυτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER