Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 10:30

Κεραμέως: Πιθανό να υπάρχει επιλογή για εξετάσεις των φοιτητών δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κεραμέως: Πιθανό να υπάρχει επιλογή για εξετάσεις των φοιτητών δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως (Βίντεο)

Στο χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των Δημοτικών και των Γυμνασίων, της παράτασης της σχολικής χρονιάς και της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως μέσω τηλεοπτικής της τοποθέτησης.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο εαρινό εξάμηνο στην ανώτατη εκπαίδευση, λέγοντας πως πιθανότατα να υπάρχει επιλογή για εξετάσεις των φοιτητών δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

«Θα τεθεί το θέμα το πώς θα γίνουν οι εξετάσεις. Πιθανότερα να υπάρχει επιλογή, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, αλλά αυτό θα κριθεί με την Επιτροπή», είπε η κ. Κεραμέως στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Και σημείωσε πως η διαφορά μεταξύ πανεπιστημίων και σχολείων έγκειται στο ότι «υπάρχει ένας παράγοντας που αφορά τη μετεγκατάσταση φοιτητών».

Για τον λόγο που φέτος οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις δεν θα γίνουν, σημείωσε ως «αφουγκραζόμαστε τις οικογένειες και την αγωνία τους. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο για περισσότερη διάδραση μαθητών – καθηγητών και πώς να καλύψουν την ύλη».

Στο τι θα γίνει με τα φροντιστήρια και γιατί θα είναι κλειστά, εν αντιθέσει με τα σχολεία, σημείωσε: «Υπάρχει μια διαφορά. Οι ειδικοί επιμένουν σε σταθερή σύνθεση τάξεων. Στο φροντιστήριο υπάρχει ανάμιξη μαθητών. Το θέμα το έχουμε θέσει στην Επιτροπή και δεν έχουμε πάρει “πράσινο φως”. Το ζήτησα τέθηκε εκ νέου. Αναμένουμε τη σχετική εισήγηση των ειδικών».

Αναφορικά με τις εξετάσεις για πτυχία ξένων γλωσσών, είπε: «Μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις για πάσης φύσεως, δια ζώσης με πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές».

Στο ερώτημα για το εάν από 10 Μαΐου και μετά θα έχουμε 2,8 εκατ. self test την εβδομάδα, είπε: «Το πλαίσιο το ακριβές θα δοθεί πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης. Είδατε και στα Λύκεια ότι όλα λειτούργησαν μια χαρά.
Οφείλουμε ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στους μαθητές τους ίδιους, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στα self test».


NEWSLETTER