Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 15:20

Συναγερμός στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ: Πάνω από 30 τα κρούσματα

Γράφτηκε από την
Συναγερμός στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ: Πάνω από 30 τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 30 κρούσματα μεταξύ των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της προσωρινής δομής.

Συγκεκριμένα μέχρι και χθες (05.05) είχαν διαγνωσθεί 32 κρούσματα με ελαφρά συμπτώματα ή ασυμπτωματικοί τα οποία τέθηκαν σε καραντίνα μαζί με τις στενές τους επαφές -μέλη των οικογενειών τους- συνολικά πάνω από 100 άτομα. Κανείς από όσους νόσησαν δεν έχει σοβαρά συμπτώματα και δεν έχει μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr.

Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώσθηκαν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, και δυο από τους 36 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν σε παραθαλάσσια περιοχή του Μανταμάδου τη μέρα του Πάσχα. Και αυτοί, όπως και το σύνολο των επιβαινόντων στη βάρκα με την οποία ήρθαν, μπήκαν σε καραντίνα.

Αρνούνται τον εμβολιασμό

Στο μεταξύ μπροστά σε ένα νέο πρόβλημα βρέθηκαν οι υγειονομικοί που δρουν στον καταυλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησαν την ενημέρωση των αιτούντων άσυλο για τη δυνατότητα τους να εμβολιασθούν, βρέθηκαν όμως μπροστά στην πλήρη άρνηση μερικές φορές, στον εμβολιασμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερα αυξημένο είναι το πρόβλημα μεταξύ των Αφρικανών, πολλές εθνοτικές ομάδες εκ των οποίων αρνούνται να εμβολιαστούν στο σύνολο τους.


NEWSLETTER