Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 14:40

Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση (Βίντεο)

Τη Δευτέρα τοπικές βροχές αναμένονται από το πρωί στο Αιγαίο. Στα βόρεια θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ νοτιότερα τόσο πιο περιορισμένες αναμένεται να είναι οι βροχές στα ορεινά των νησιών.

Στην ηπειρωτική χώρα αναμένονται σε τοπικό επίπεδο στα δυτικά, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο λίγες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα βόρεια όμως και ειδικότερα στην κεντροανατολική Μακεδονία και Θράκη πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή πτώση θα προσεγγίσει τους 27 – 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τους 24 στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και θα φτάσει μέχρι 27 βαθμούς νοτιότερα.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί θα πνέουν σε εντάσεις 4 – 6 και στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι μέχρι και 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές μέχρι μέτριας έντασης από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα. Θα έχουμε μια ύφεση των φαινομένων το βράδυ, όμως προς το ξημέρωμα της Τρίτης το σκηνικό θα γίνει και πάλι βροχερό. Η θερμοκρασία από 18 – 26 βαθμούς, με βοριάδες 3 – 5 και το μεσημέρι και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες καταιγίδες στα γύρω ορεινά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 16 – 27 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βόρειοι 4 – 6 μποφόρ.

Την Τρίτη, το βροχερό σκηνικό θα διατηρηθεί στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Πιθανόν να είναι και κατά διαστήματα έντονα τα φαινόμενα στις συγκεκριμένες περιοχές, με βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Δείτε το βίντεο του Mega:


NEWSLETTER