Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 21:49

Εμβόλιο: Τέλος Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατ' οίκον με το σκεύασμα της Johnson & Johnson

Γράφτηκε από την
Εμβόλιο: Τέλος Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατ' οίκον με το σκεύασμα της Johnson & Johnson

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ' οίκον με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να ανακοινώνει πως θα γίνεται από ιδιώτες γιατρούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson


Τέλος Ιουνίου ξεκινάει ο εμβολιασμός κατ' οίκον με το εμβόλιο της Johnson & Johnson από ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα αμείβονται από το κράτος, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το εμβόλιο θα μπορεί να γίνεται έξι μήνες μετά την νόσησή τους. Εάν έχουν κλείσει ήδη ραντεβού για εμβολιασμό -νωρίτερα- αυτό θα πρέπει να ακυρώνεται από τους ίδιους.

Επίσης όσοι από αυτούς που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση, θα πρέπει μόνοι τους να ακυρώσουν τη δεύτερη δόση. Αυτοί που θα πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου πάλι με βάση τις συστάσεις είναι όσοι ανήκουν στην κατηγορία Α νοσημάτων, οι οποίοι νόσησαν με κορονοϊό.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους θα δίνεται πλήρης πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους έχουν νοσήσει και έχουν κάνει τη μία δόση εμβολίου. Το πιστοποιητικό αυτό θα είναι διαθέσιμο σε δύο εβδομάδες.

Επίσης τόνισε ότι όσοι έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου στο εξωτερικό θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση στην Ελλάδα, εφόσον προσκομίσουν σε ΚΕΠ τα ανάλογα έγγραφα που χρειάζονται.
Πηγή: reader.gr

 

 


NEWSLETTER