Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 19:09

Απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Σε εξέλιξη η πορεία στο Σύνταγμα

Γράφτηκε από την
Απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Σε εξέλιξη η πορεία στο Σύνταγμα

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00, η πορεία του Π.Α.Μ.Ε., της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μπροστά στη Βουλή πραγματοποιούν από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Ιουνίου, μέλη του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας το εργασιακό νομοσχέδιο.

Μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχει συγκεντρωθεί πάρα πολύς κόσμος μπροστά από τη Βουλή και έχει γεμίσει όλος ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή και ο κόσμος φτάνει μέχρι την είσοδο του Εθνικού κήπου Μέχρι τώρα εργαζόμενοι από διάφορα σωματεία μιλούσαν σχετικά με το νέο νομοσχέδιο, ενώ οι πιο πολλοί από τους συγκεντρωμένους είναι από το ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει η ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Πέρα από το ΠΑΜΕ υπάρχουν κι άλλες συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς επίσης υπάρχει και δύο μπλοκ αντιεξουσιαστών.

Στο μεταξύ, νωρίτερα μέσα στην ημέρα ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ακινητοποιημένα είναι Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10:00 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00.
Πηγή: reader.gr


NEWSLETTER